Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pambac: pierderi de un milion de euro in decembrie 2008

Tags: pambac

Diferentele de curs valutar au adus companiei Pambac Bacau, unul dintre principalii producatori din industria de morarit si panificatie din Romania, pierderi de circa 1 mil. euro in decembrie 2008, aproape duble fata de cele consemnate la nivelul celorlalte 11 luni ale anului trecut, din curs si dobanzi, per total acestea se ridica insa la nivelul profitului net din 2007. Potrivit datelor Ministerului de Finante, compania a avut in 2007 un profit net de 5,2 mil. lei (1,5 mil. euro).
Diferentele de curs valutar, dar si dobanzile la credite platite de Pambac au redus semnificativ profitul companiei pe anul trecut, producatorul de paste fainoase raportand, totusi, castiguri in 2008, chiar daca nu au fost mari, potrivit reprezentantilor firmei. ‘’In luna decembrie am pierdut 1 mil. euro din diferentele de curs valutar. La acestea se adauga alte 0,6 mil. euro, inregistrate in restul anului si acumulate, in special, din ratele dobanzilor’’, a declarat pentru Business Standard Alin Giurea, directorul general al companiei. El a precizat ca, in contextul crizei financiare mondiale, a fost obligat sa inghete salariile la nivelul anului trecut, pana in prezent nerecurgand la disponibilizari de personal.

Efectele crizei se fac simtite si in ceea ce priveste consumul intern de produse de panificatie, mai spune Giurea, care adauga faptul ca, daca cererea la paine este, in ultimii ani, in scadere, la paste fainoase, cu o piata, in 2008, de aproximativ 55.000 de tone, cererea s-a mentinut constanta, dupa cinci ani de crestere. Consumatorii se orienteaza, in schimb, din ce in ce mai mult spre produse ieftine. Piata interna de paste fainoase este estimata la aproximativ 55 mil. euro, cei mai mari producatori fiind Pambac, Pangram Resita, Baneasa Bucuresti si Arnos.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste ma
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016