
Această comisie parlamentară specializată a decis să repună în discuţie problema originii alimentelor. Comisia Europeană consideră că este inutil să se generalizeze această practică, de teamă să nu încurajeze patriotismul alimentar şi să nu îngreuneze schimburile.
Indicaţia geografică este în prezent obligatorie pentru carnea de vită neprelucrată (consecinţă a crizei provocate de boala vacii nebune), peşte, fructe, legume, ouă, miere şi vin.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Marţi, europarlamentarii au decis să extindă lista, de exemplu, la carnea de pasăre, produsele lactate sau produsele ambalate ce au un singur ingredient, precum roşiile din conserve sau uleiul de măsline. Ei doresc de asemenea ca originea cărnii şi a peştelui să fie precizată pe produsele compuse.
Ideea ar fi ca, în viitor, să se poată citi pe etichete 'unt belgian' sau 'pui francez'. Aceasta ar încuraja protecţionismul, 'este prea periculos', a spus raportorul proiectului de regulament, Renate Sommer.
Această idee are mari şanse de a fi blocată de anumite guverne şi de plenul Parlamentului, care se va pronunţa în luna mai
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News