
Această comisie parlamentară specializată a decis să repună în discuţie problema originii alimentelor. Comisia Europeană consideră că este inutil să se generalizeze această practică, de teamă să nu încurajeze patriotismul alimentar şi să nu îngreuneze schimburile.
Indicaţia geografică este în prezent obligatorie pentru carnea de vită neprelucrată (consecinţă a crizei provocate de boala vacii nebune), peşte, fructe, legume, ouă, miere şi vin.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Marţi, europarlamentarii au decis să extindă lista, de exemplu, la carnea de pasăre, produsele lactate sau produsele ambalate ce au un singur ingredient, precum roşiile din conserve sau uleiul de măsline. Ei doresc de asemenea ca originea cărnii şi a peştelui să fie precizată pe produsele compuse.
Ideea ar fi ca, în viitor, să se poată citi pe etichete 'unt belgian' sau 'pui francez'. Aceasta ar încuraja protecţionismul, 'este prea periculos', a spus raportorul proiectului de regulament, Renate Sommer.
Această idee are mari şanse de a fi blocată de anumite guverne şi de plenul Parlamentului, care se va pronunţa în luna mai
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News