Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Parteneriat româno-britanic privind solurile contaminate


Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, s-a întâlnit marti cu noul ambasador al Marii Britanii în România, Martin Harris. Discuţiile bilaterale s-au axat, în principal, pe elemente generale de politică a guvernului român şi interese comune ale celor două ţări pe probleme de mediu, mentionand un proiect de management al solurilor .
'Consider că expertiza şi cunoştinţele deţinute de Marea Britanie, în ceea ce priveşte protecţia mediului, sunt extrem de solide şi un parteneriat între ţările noastre ar fi unul reciproc profitabil. Avem în lucru o situaţie a solurilor contaminate care va fi gata în două luni şi doresc să lucrăm cu specialiştii britanici în această chestiune', a declarat László Borbély.

Martin Harris, care este la post în România de câteva săptămâni, consideră că mandatul său este este o provocare deoarece 'România este un partener important pentru Marea Britanie, datorita multelor similitudini politico-economice dar şi a potenţialului demografic şi regional pe care îl reprezintă. Marea Britanie vede România ca deţinătoarea unei mari oportunităţi în ceea ce priveşte energiile regenerabile, în special energia eoliană. Dacă România va investi în producerea acestor tipuri de energii, nu numai că, în viitor, îşi va asigura consumul intern din propria producţie, dar va deveni şi un exportator important în regiune', a declarat Martin Harris.

Referitor la acest aspect, László Borbély a apreciat că o astfel de politică va conduce, în viitor, atât la generare de profit dar şi la un deziderat pe linia combaterii efectelor schimbărilor climatice, şi anume reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

'Cea mai mare provocare, pentru orice instituţie implicată în protecţia mediului, o reprezintă convingerea factorului economic, a marilor companii, de avantajele unei economii verzi. Deşi investiţia iniţială este considerabilă, beneficiile pe termen lung ale utilizării de energii regenerabile este unul de importanţă maximă pentru ceea ce vom lăsa, ca moştenire, generaţiilor viitoare', a precizat László Borbély.

Totodată, făcând referire la implicarea Ministerului Mediului şi Pădurilor în domeniul schimbărilor climatice, László Borbély, în calitatea sa de Preşedinte a celei de-a 19-a sesiuni a Comisiei O.N.U pentru Dezvoltare Durabilă, a declarat că 'mandatul meu constă în pregatirea, cu sprijinul tuturor membrilor Biroului, a deciziilor politice ce trebuie luate anul viitor în cadrul celei de a 19-a Sesiuni a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabilă, politicile globale privind substanţele chimice, mineritul, transportul, managementul deşeurilor, precum şi a programele cadru pe următorii zece ani privind consumul şi producţia durabile'.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016