Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pentru o agricultură europeană mai competitivă si mai durabilă


Politica agricolă comună europeană trebuie să răspundă mai bine așteptărilor societății, pentru a nu-și pierde credibilitatea, a spus comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, deputaţilor europeni pe 18 noiembrie. Comisia pentru agricultură a Parlamentului European sprijină obiectivul Comisiei de a consolida competitivitatea agriculturii europene, concentrându-se asupra durabilității acesteia.
A trebui să alegi între competitivitate și durabilitate este o falsă dilemă, a spus domnul Cioloş, explicând că reforma politicii agricole comune (PAC) dorește o mai bună gestionare a resurselor naturale. Societatea așteaptă hrană sănătoasă și de calitate, dezvoltare durabilă și corectitudine față de fermieri. Sprijinul financiar public al agriculturii trebuie justificat, a mai spus dumnealui în cadrul unei reuniuni a comisiei pentru agricultură, unde a prezentat reforma PAC propusă de Comisie.

Parlamentul are mai multă putere în agricultură

Președintele comisiei pentru agricultură, Paolo de Castro (Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor și Democraţilor din Parlamentul European, Italia) a spus că PAC este cea mai importantă politică UE și că Parlamentul are mai multă putere în acest domeniu conform Tratatului de la Lisabona.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Trebuie să ne asigurăm că bugetul CAP merge către investiții productive și nu către cheltuieli administrative“, a spus în cadrul dezbaterii germanul Albert Dess, de la Grupul Partidului Popular European (Creştin Democrat). Conform socialistului portughez Luis Manuel Capoulas Santos, eliminarea cotelor pentru lapte începând cu 2015 nu este o politică bună.

Fermierii trebuie să dezvolte și să protejeze biodiversitatea

Liberalul George Lyon (Regatul Unit) a subliniat importanța corectitudinii față de noile state membre dar și a unei agriculturi competitive. „Se pare că de fiecare dată când încercăm să simplificăm politica agricolă comună creăm mai multă birocrație“, a adăugat James Nicholson (Conservatorii şi Reformiştii Europeni, Regatul Unit).

„Este important ca politica agricolă comună să fie mai corectă și mai verde, altfel nu va fi acceptată pe plan social; dacă fermierii primesc bani, aceștia trebuie să dezvolte și să protejeze biodiversitatea“, a arătat germanul Martin Hausling (Verzi).

Lorenzo Fontana (Grupul Europa Libertății și Democrației, Italia) a spus că fermele mici trebuie sprijinite, iar Patrick Le Hyaric (Grupul Confederal al Stângii Unite Europene/Stânga Verde Nordică) a arătat importanța unor mecanisme de protecție, un acord de import al cărnii de vită din America de Sud putând fi o catastrofă pentru anumite regiuni din Europa.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016