Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pesta porcina africana a ajuns la cea mai mare ferma de porci din Romania

pesta-porcina-africana-a-ajuns-la-cea-mai-mare-ferma-de-porci-din-romania

Incepand de luni, toate cele aproximativ 140.000 de animale din ferma vor fi eutanasiate.


Pesta porcina africana a fost confirmata, sambata, la cea mai mare ferma de porci din Romania si a doua ca marime din Europa, complexul din localitatea Gropeni, judetul Braila, care adaposteste aproape 140.000 de porci. Toate animalele din ferma vor fi eutanasiate.
 
Initial, existenta pestei porcine africane a fost confirmata de un laborator veterinar din Braila, dar pentru confirmarea oficiala a virusului a fost nevoie si de o confirmare a Laboratorului National de Referinta din Bucuresti.
 
Rezultatele analizelor facute in Capitala au venit sambata si au confirmat contaminarea cu virusul pestei porcine africane la ferma din Gropeni, judetul Braila.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Astfel, toti porcii din ferma, aproximativ 140.000 de animale, vor fi eutanasiati, iar operatiunea va incepe luni, fiind necesare pregatiri din cauza numarului foarte mare de animale care vor fi sacrificate.
 
Confirmarea de la Gropeni apare la scurt timp dupa ce virusul a fost confirmat la un alt complex din judetul Braila, unde erau 35.000 de porci.
 
Autoritatile spun ca pesta porcina a patruns in marile ferme prin intermediul apei infestate de porcii morti aruncati in Dunare.
 
„Cred ca imbolnavirea animalelor din aceste ferme este cauzata de apa, ambele ferme se aprovizioneaza cu apa din Dunare. Inclusiv joi, a fost un cadavru de porc pescuit la Plaja Lipoveneasca intre Braila si Galati. Sunt cetateni inconstienti, din cauza cadavrelor aruncate in Dunare se intampla ce se intampla in aceste ferme din judetul Braila”, a declarat directorul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Braila, Gicu Dragan.
 
Din cauza pestei porcine care a patruns in marile ferme din judetul Braila pierderile economice sunt uriase, sute de oameni au ramas fara loc de munca iar societatile care aveau contracte cu crescatorii de porci rosca sa intre in faliment.
 
Pana in prezent, in judetul Braila au fost confirmate 34 de focare de pesta porcina africana in gospodarii si in exploatatii comerciale, peste 30.000 de porci fiind deja eutanasiati de veterinari.
 
Pana la finalul campaniei vor fi omorati aproximativ 200.000 de porci, in timp ce peste 600 de oameni, angajati ai fermelor de porci afectate de pesta porcina, isi vor pierde locul de munca.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016