Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Peste o mie de fermieri doljeni care aşteaptă sprijinul financiar pe suprafaţă doresc să facă un împrumut bancar pentru a investi din timp
82,14% dintre fermierii doljeni au primit până în prezent avansul din sprijinul financiar pe suprafaţă aferent acestui an. „Din 61.051 de fermieri care au solicitat sprijinul, 50.150 au primit banii. Suma plătită lor se ridică la peste 69,416 milioane de lei“, a declarat Mircea Calafeteanu, directorul coordonator adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Dolj, care a explicat că judeţul nostru este pe locul I la nivel naţional ca număr de fermieri autorizaţi la plată.
Aceste persoane au primit un avans de 70% din suma aferentă Schemei de Plată Unică pe Suprafaţă (SAPS), adică din cei aproximativ 70 euro/ha aferenţi acestui an. „Restul de aproximativ 9.000 de fermieri care nu şi-au primit încă banii au fost selectaţi pentru teledetecţie sau au terenul în acelaşi bloc fizic în care există fermieri selectaţi pentru teledetecţie“, a precizat Mircea Calafeteanu.
Potrivit informaţiilor primite de la APIA, cei mai mulţi fermieri selectaţi pentru teledetecţie sunt din Carpen (874), Orodel (540) şi Verbiţa (390). Restul până la 3.235 de fermieri au teren în Pleniţa, Seaca de Pădure, Botoşeşti-Paia, Secu, Vela, Argetoaia, Gogoşu, Greceşti, Craiova şi Vârtop. „Săptămâna aceasta a demarat procesul de teledetecţie în Carpen, Pleniţa, Orodel şi Secu. Fermierii sunt rugaţi să răspundă notificărilor făcute şi să se prezinte la verificări deoarece continuarea plăţilor depinde de finalizarea acestui proces“, a spus directorul coordonator al APIA.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Gazeta de Sud
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News