Substanţele chimice pe care le conţin fructele şi legumele din UE sunt toxice pentru creier. Copiii sunt mai expuşi decât adulţii efectelor negative pe care le au pesticidele asupra sănătăţii, întrucât chimicalele încetinesc dezvoltarea creierului, scrie Adevarul.
În timp ce producătorii garantează pentru siguranţa pesticidelor, cercetătorii solicită forurilor europene înăsprirea legislaţiei din cauza pericolului pe care aceste substanţe îl reprezintă pentru sănătate.
Un studiu, publicat la sfârşitul săptămânii trecute şi citat de Reuters, arată că substanţele chimice descoperite în fructele, în legumele şi în cerealele de pe piaţa europeană pot fi toxice pentru creier. „Testele de până acum nu au luat în calcul riscul pe care îl prezintă pesticidele asupra creierului.
Citeste mai mult in Adevarul
În timp ce producătorii garantează pentru siguranţa pesticidelor, cercetătorii solicită forurilor europene înăsprirea legislaţiei din cauza pericolului pe care aceste substanţe îl reprezintă pentru sănătate.
Un studiu, publicat la sfârşitul săptămânii trecute şi citat de Reuters, arată că substanţele chimice descoperite în fructele, în legumele şi în cerealele de pe piaţa europeană pot fi toxice pentru creier. „Testele de până acum nu au luat în calcul riscul pe care îl prezintă pesticidele asupra creierului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Adevarul
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News