Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piata semintelor agricole e controlata de gigantii biotehnologici


Inca de la mijlocul anilor 1990, cinci giganti ai biotehnologiei - Monsanto, Syngenta, Bayer, Dow si DuPont - au preluat controlul asupra pietei mondiale a semintelor, promovand monocultura si plantele modificate genetic (OMG), scrie GreenReport. Acestea au cumparat peste alte 200 de companii pentru a domina accesul lumii la semintele agicole, se arata intr-o investigatie publicata de “The Ecologist”.
Philip Howard, profesor la Universitatea din Michigan, a realizat un grafic inedit pentru a ilustra puterea tot mai mare a acestor companii, spune ca invazia lor pe piata semintelor a fost dramatica si ca ingreuneaza tot mai mult eforturile agricultorilor de a gasi alternative la organismele modificate genetic.

In SUA, de exemplu, unde 90% din culturile de soia sunt modificate genetic, agricultorii conventionali gasesc din ce in ce mai greu seminte nemodificate genetic pe care sa le planteze.

Howard spune ca puterea tot mai mare a acestor companii este “incompatibila” cu practicile sustenabile in agricultura, precum economisirea si replantarea semintelor. El spune ca o solutie pentru impiedicarea unui monopol al acestor companii ar fi interzicerea acordarii patentelor pentru seminte si plante modificate genetic.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Patentul ofera unei companii drepturi exclusive de a comercializa si dezvolta o inventie. In acest caz, patentul asupra OMG-urilor ofera drept exclusiv companiei care o detine si interzice fermierilor sa pastreze seminte vechi, fortandu-i, totodata, sa cumpere anual altele noi de la producator.

Howard spune ca patentarea excesiva a semintelor agricole de catre gigantii biotehnologiei le permite acestora sa detina controlul asupra unui numar foarte mare de varietati de seminte, ceea ce duce la cresterea pretului acestora si ii impiedica pe agricultori sa aleaga alternative.

Autor: Sorina Covrig, GreenReport.ro
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016