Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PNDR: Pe18 decembrie se incheie sesiunea de primire a proiectelor pe 2015

pndr-pe18-decembrie-se-incheie-sesiunea-de-primire-a-proiectelor-pe-2015

Depunerea cererilor de finantare se face on-line pe pagina oficiala de internet a AFIR, iar proiectele pentru Submasura 6.3 se depun in format tiparit la sediile oficilor judetene din teritoriu.


Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale reaminteste tuturor celor interesati ca pe data de 18 decembrie 2015, ora 16.00 se vor inchide sesiunile anuale continue deschise in anul 2015 pentru depunerea proiectelor de investitii in vederea accesarii fondurilor europene nerambursabile prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020.
 
Astfel, se mai pot depune cereri de finantare pana la termenul limita pentru Submasura 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole”. Prin aceasta sub-masura 4.2, AFIR a primit pana la acest moment 51 cereri de finantare, cu o valoare totala de 46,6 milioane de euro. Disponibilul ramas pana la inchiderea sesiunii este de aproximativ 67 milioane de euro.
 
Solicitantii care intentioneaza sa depuna proiecte prin Submasura 4.2a „Investitii in procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol” mai au la dispozitie 9,2 milioane de euro pana finalul sesiunii. Pana acum s-au depus 4 proiecte, insumand 1,14 milioane de euro. Cererile de finantare pentru proiectele din sectorul pomicol necesita un timp mai indelungat de pregatire avand in vedere necesitatea eliberarii unor avize si documente suplimentare (autorizatia de plantare, proiect tehnic de plantare etc).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Proiectele primite pentru investitii finantate prin Submasura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” sunt in numar de 947, valorand 13,9 milioane de euro. Pana la inchiderea sesiunii fondurile disponibile pentru depunerea proiectelor prin Submasura 6.3 sunt in valoare de peste 75 milioane de euro.
 
Referitor la proiectele ce vizeaza infrastructura de irigatii, pentru Submasura 4.3 „Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea si adaptarea infrastructurii agricole si silvice” au fost depuse on-line 11 cereri de finantare, in valoare totala nerambursabila de aproximativ 12 milioane de euro. Totodata, mai sunt disponibile circa 249 milioane de euro prin sM 4.3, componenta infrastructura de irigatii.
 
Si in acest sector, precum in cel pomicol, pregatirea proiectelor necesita un timp prelungit de elaborare deoarece sunt necesare avize si documentatii suplimentare. Aceasta este explicatia pentru numarul mic de proiecte depuse pana acum, desi nevoia de finantare pentru aceast domeniu este foarte mare.
 
O importanta deosebita pentru dezvoltarea mediului rural o au submasurile din PNDR care se adreseaza beneficiarilor publici (comune sau asociatii ale acestora). Astfel, autoritatiile locale au depus pana acum prin Submasura 7.2 „InvestiĊ£ii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica” 546 proiecte, cu o valoare totala nerambursabila de 534,2 milioane de euro.
 
Pentru sM 7.2 mai sunt disponibile fonduri europene nerambursabile in valoare de 303,5 milioane de euro pentru o parte din componentele aferente (infrastructura de apa/ apa uzata si infrastructura educationala).
 
In cadrul Submasurii 7.6 „Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural” au fost depuse la AFIR pana in prezent 53 cereri de finantare, cu o valoare totala nerambursabila de 17,7 milioane de euro. Sumele care mai pot fi solicitate in cadrul sM 7.6 sunt de aproximativ 99 milioane de euro.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016