Ţăranii din Gorj sunt nemulţumiţi din cauză că nu-şi mai pot vinde porcii de Crăciun. Mulţi sperau într-o explozie a preţurilor în această perioadă. Din cauza preţurilor mai scăzute, oamenii preferă să-şi cumpere porc direct de la crescătorie şi nu din târgurile de animale. Mai mult decât atât, sunt tot mai mulţi cei care cumpără carne din magazine, renunţând la porc.
Ţăranii care au crescut porcii de-a lungul anului nu-i pot comercializa de Crăciun din cauză că animalele lor sunt mai puţin căutate decât cele din crescătorii. Datorită preţurilor ridicate cerute de proprietari, gorjenii preferă să-şi cumpere porc de la Societatea Comercială „Suinprod”. În timp ce în târgurile de animale din Ţânţăreni, Peşteana, Logreşti, Alimpeşti şi Săuleşti, clienţii sunt din ce în ce mai puţini, la poarta crescătoriei sunt cozi interminabile. “Cei mai căutaţi porci sunt cei de 70-80 de kg. Zilnic, avem 100-150 de clienţi. Un porc se vinde cu 7,5 lei kg în viu. Animalele sunt crescute numai cu furaj tradiţional, cu grăsimi vegetale. Din cauza furajului ecologic, carnea de porc îşi păstrează proprietăţile”, a declarat Nicolae Sandu, administrator Suinprod.
Citeste mai mult in Pandurul
Ţăranii care au crescut porcii de-a lungul anului nu-i pot comercializa de Crăciun din cauză că animalele lor sunt mai puţin căutate decât cele din crescătorii. Datorită preţurilor ridicate cerute de proprietari, gorjenii preferă să-şi cumpere porc de la Societatea Comercială „Suinprod”. În timp ce în târgurile de animale din Ţânţăreni, Peşteana, Logreşti, Alimpeşti şi Săuleşti, clienţii sunt din ce în ce mai puţini, la poarta crescătoriei sunt cozi interminabile. “Cei mai căutaţi porci sunt cei de 70-80 de kg. Zilnic, avem 100-150 de clienţi. Un porc se vinde cu 7,5 lei kg în viu. Animalele sunt crescute numai cu furaj tradiţional, cu grăsimi vegetale. Din cauza furajului ecologic, carnea de porc îşi păstrează proprietăţile”, a declarat Nicolae Sandu, administrator Suinprod.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Pandurul
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News