PORCI DIN RASA MANGALITA, CARACTERISTICI RASA MANGALITA.
Este cunoscuta in Romania si in intreaga Peninsula Balcanica de peste 150 de ani. Este o rasa consolidata din punct de vedere genetic si are cinci varietati de culoare: rosie, neagra, cu abdomen de randunica, lupie (baris) si blonda. Rasa este specializata pe grasime, avand insa si o carne gustoasa.
Animale sunt rustice, valorifica foarte bine porumbul si furajele ieftine produse in gospodaria taraneasca. Sunt rezistenti la boli si la conditiile climatice mai putin favorabile. Nu sunt pretentiosi la hrana. Prolificitatea este de 6-7 purcei. Este o rasa semiprecoce, intrand la reproductie la 11-12 luni.
Suinprod Roman este lider în creşterea porcului, ca performanţă. Ca noutate pe piaţa românească, firma va dezvolta un program de salvare a patrimoniului genetic al rasei Mangaliţa.
Compania a demarat în 2005 un program de salvare a patrimoniului genetic al rasei Mangaliţa. Societatea are în prezent un efectiv de porcine de rasă pură Mangaliţa (40 scroafe, 13 vieri, 39 tineret). Carnea şi grăsimea provenite de la porcii de rasă Mangaliţa conţin o cantitate redusă de colesterol şi un procent mare de acizi graşi nesaturaţi.
Performante: prolificitate – 6-7 purcei; spor mediu zilnic – 400 0 00 grame; consum specific 5,5 – 6 kg; procent de carne 45 %; raport carne grasime 1,1/1.
Animale sunt rustice, valorifica foarte bine porumbul si furajele ieftine produse in gospodaria taraneasca. Sunt rezistenti la boli si la conditiile climatice mai putin favorabile. Nu sunt pretentiosi la hrana. Prolificitatea este de 6-7 purcei. Este o rasa semiprecoce, intrand la reproductie la 11-12 luni.
Suinprod Roman este lider în creşterea porcului, ca performanţă. Ca noutate pe piaţa românească, firma va dezvolta un program de salvare a patrimoniului genetic al rasei Mangaliţa.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Compania a demarat în 2005 un program de salvare a patrimoniului genetic al rasei Mangaliţa. Societatea are în prezent un efectiv de porcine de rasă pură Mangaliţa (40 scroafe, 13 vieri, 39 tineret). Carnea şi grăsimea provenite de la porcii de rasă Mangaliţa conţin o cantitate redusă de colesterol şi un procent mare de acizi graşi nesaturaţi.
Performante: prolificitate – 6-7 purcei; spor mediu zilnic – 400 0 00 grame; consum specific 5,5 – 6 kg; procent de carne 45 %; raport carne grasime 1,1/1.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News