Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Preţul pâinii româneşti se umflă cu apă de ploaie


Recolta de grâu va scădea din cauza ploilor abundente până la circa 3 tone/ha, de la circa 5 tone/ha, anul trecut. În consecinţă, pâinea se va scumpi deoarece vom apela la importuri.
Ploile din ultimele săptămâni au înecat la propriu recoltele de grâu din mai multe zone ale ţării. Agricultorii afirmă că ne putem aştepta şi la o scumpire a pâinii. Unul dintre agricultorii de talie mare ai României, Culiţă Tărâţă, spune că schimbări de preţ vor avea loc chiar în viitorul apropiat.

"Sigur vor fi influenţe mai ales că ploile au fost în toată ţara, nu pot să estimez acum exact, deoarece nu avem o cifră legată de producţia generală. Spre exemplu, la mine, la cereale estimam o recoltă de 7,5 tone pe hectar. Acum, după ploi, dacă scot 4-4,2 tone o să fiu norocos", susţine Culiţă Tărâţă.

Din cele aproape nouă milioane de hectare de culturi, 5% au căzut victime vremii, multe dintre ele fiind culturi de cereale. Preşedintele Rompan, Aurel Popescu, spune că din cauza ploilor atât cantitatea, cât şi calitatea grâului au scăzut.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Vom fi nevoiţi să creştem preţul pâinii dacă va scădea calitatea grâului, pentru că ne vor creşte costurile şi nouă. Deocamdată, cu grâul pe care îl avem putem spune că preţul se va menţine, acum să vedem cum este noul grâu. Producătorilor le-au scăzut cantităţile de grâu la hectar cu o tonă-o tonă jumătate faţă de anul trecut", ne-a mai spus Aurel Popescu.

Citeste mai mult in Evenimentul Zilei
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016