Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Previziunile viticultorilor s-au adeverit: Productia de vin din 2014, cu 20 la suta mai slaba

previziunile-viticultorilor-s-au-adeverit-productia-de-vin-din-2014-cu-20-la-suta-mai-slaba

Conform unor date preliminare furizate de Organizatia Internationala a Viei si Vinului, productia de vin a Romaniei a scazut cu 20 la suta in 2014, ajungand la pana la 4,093 de milioane hde ectolitri, de la 5,113 milioane de hectolitri in 2013, dar cu toate acestea Romania ocupa in continuare locul 12 in topul celor mai mari producatori mondiali de vin.


La nivel mondial, productia de vin a scazut cu 6 la suta in 2014, pana la 271 milioane hectolitri, OIV precizand ca productia din acest an a revenit la un nivel mediu dupa productia record de 287 milioane hectolitri inregistrata in 2013.
 
Reducerea productiei a fost amplificata in tarile din Europa de Est: Bulgaria, Romania si Slovacia, inregistrand scaderi semnificative ale productiilor lor de vin comparativ cu 2013 (minus 30%, minus 20% si minus 16% ) din cauza conditiilor climatice nefavorabile, se arata in raportul OIV.
 
Franta a redevenit in 2014 cel mai mare producator mondial de vin, cu 46 milioane de hectolitri, in crestere cu 10% comparativ cu 2013, depasind Italia si Spania. In cazul ultimelor doua tari productia de vin a scazut cu 15%, respectiv 19%. Cele mai mari cresteri ale productiei de vin au fost inregistrate in Noua Zeelanda, crestere de 29% pana la nivelul record de 3,2 milioane hectolitri (locul 11 la nivel mondial) si in Germania, crestere de 16% pana la 9,7 milioane hectolitri, locul 10 la nivel mondial.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Directorul general al OIV, Jean-Marie Aurand, a precizat ca in ceea ce priveste consumul mondial de vin datele preliminare arata ca in 2014 a avut loc o consolidare pana la 243 milioane hectolitri.
 
 Patronatul National al Viei si Vinului (PNVV) estima la mijlocul lunii septembrie o diminuare a recoltei de struguri cu 25%, comparativ cu anul 2012, din cauza precipitatiilor si grindinei, aceste aspecte influentand si productia totala de vin.

„Avem un an atipic. 2014 este un an cu o productie diminuata fata de 2012 cu 25 la suta. Vreau sa punctez ca anul 2013 a fost un an cu o productie de struguri si de vin foarte mare si de aceea nu facem referire la anul de productie 2013. Au fost regiuni viticole afectate de grindina, cu preponderenta Banat, Mehedinti, Dragasani si Tulcea. Precipitatiile au fost duble cantitativ fata de anul precedent, iar acest lucru a ingreunat campania agricola in general, de la tratamente pana la cules. Culesul strugurilor este intarziat cu doua saptamani fata de o perioada normala”, a declarat directorul general al Patronatului National al Viei si Vinului, Ovidiu Gheorghe.
 
Pe de alte parte, calitatea vinului in 2014 ar putea fi una ridicata daca vremea calduroasa se va mentine pentru mai mult timp, a mai afirmat seful PNVV.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016