Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Previziunile viticultorilor s-au adeverit: Productia de vin din 2014, cu 20 la suta mai slaba
Conform unor date preliminare furizate de Organizatia Internationala a Viei si Vinului, productia de vin a Romaniei a scazut cu 20 la suta in 2014, ajungand la pana la 4,093 de milioane hde ectolitri, de la 5,113 milioane de hectolitri in 2013, dar cu toate acestea Romania ocupa in continuare locul 12 in topul celor mai mari producatori mondiali de vin.
Reducerea productiei a fost amplificata in tarile din Europa de Est: Bulgaria, Romania si Slovacia, inregistrand scaderi semnificative ale productiilor lor de vin comparativ cu 2013 (minus 30%, minus 20% si minus 16% ) din cauza conditiilor climatice nefavorabile, se arata in raportul OIV.
Franta a redevenit in 2014 cel mai mare producator mondial de vin, cu 46 milioane de hectolitri, in crestere cu 10% comparativ cu 2013, depasind Italia si Spania. In cazul ultimelor doua tari productia de vin a scazut cu 15%, respectiv 19%. Cele mai mari cresteri ale productiei de vin au fost inregistrate in Noua Zeelanda, crestere de 29% pana la nivelul record de 3,2 milioane hectolitri (locul 11 la nivel mondial) si in Germania, crestere de 16% pana la 9,7 milioane hectolitri, locul 10 la nivel mondial.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
Directorul general al OIV, Jean-Marie Aurand, a precizat ca in ceea ce priveste consumul mondial de vin datele preliminare arata ca in 2014 a avut loc o consolidare pana la 243 milioane hectolitri.
Patronatul National al Viei si Vinului (PNVV) estima la mijlocul lunii septembrie o diminuare a recoltei de struguri cu 25%, comparativ cu anul 2012, din cauza precipitatiilor si grindinei, aceste aspecte influentand si productia totala de vin.
„Avem un an atipic. 2014 este un an cu o productie diminuata fata de 2012 cu 25 la suta. Vreau sa punctez ca anul 2013 a fost un an cu o productie de struguri si de vin foarte mare si de aceea nu facem referire la anul de productie 2013. Au fost regiuni viticole afectate de grindina, cu preponderenta Banat, Mehedinti, Dragasani si Tulcea. Precipitatiile au fost duble cantitativ fata de anul precedent, iar acest lucru a ingreunat campania agricola in general, de la tratamente pana la cules. Culesul strugurilor este intarziat cu doua saptamani fata de o perioada normala”, a declarat directorul general al Patronatului National al Viei si Vinului, Ovidiu Gheorghe.
Pe de alte parte, calitatea vinului in 2014 ar putea fi una ridicata daca vremea calduroasa se va mentine pentru mai mult timp, a mai afirmat seful PNVV.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura