Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Primele 10 proiecte finanţate din fonduri structurale


Anul acesta va începe derularea primelor proiecte finanţate din granturile europene. Aceste fonduri nerambursabile vor atenua efectele crizei, susţinând dezvoltarea economică a României.
O nouă fabrică de nutreţuri în Dâmboviţa, una de procesare a laptelui în Suceava, o fermă de animale în judeţul Cluj şi reabilitarea infrastructurii de transport care să dezvolte potenţialul turistic şi economic al Gorjului. Acestea sunt câteva dintre proiectele aprobate, care vor fi finanţate prin intermediul primelor fonduri europene alocate României în calitate de stat membru şi care vor crea mii de noi locuri de muncă. „Finanţările nerambursabile sunt bine-venite mai ales în condiţiile în care creditele s-au scumpit şi sunt mai greu de accesat. Implementarea acestor proiecte în mediul rural va genera crearea a câteva mii de noi locuri de muncă, în timp ce multe companii fac disponibilizări“, ne-a spus Sorin Radu, directorul general în exerciţiu al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP).

Înfiinţarea fabricii de procesare a laptelui din localitatea Boroaia.
Firma Lacto Boroaia, beneficiară, prin intermediul Fondului European Agricol de Dezvoltare Rurală, a unei finanţări în valoare de 1,33 de milioane de euro, va crea o nouă fabrică, pornind de la o clădire existentă. Vor fi înfiinţate astfel 12 locuri de muncă. În noua fabrică se vor produce anual 215 tone de caşcaval, 95 de tone de telemea, 11 tone de lapte pasteurizat şi 19 tone de sana şi iaurt, distribuţia produselor urmând să se facă în zona Moldovei, inclusiv prin reţelele Carrefour, Metro şi Rewe. Utilajele astfel achiziţionate vor respecta standardele de calitate şi de siguranţă pentru alimente.

Modernizarea şi extinderea unor ferme şi producerea de biogaz.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Proiectul prin care compania locală Avicom a accesat 1,5 milioane de euro de la FEADR va fi finalizat până în februarie 2011. Valoarea totală a proiectului este de circa trei milioane de euro. Proprietarul fermei de păsări în cauză intenţionează să adapteze exploataţia la standardele comunitare şi să majoreze capacitatea de producţie. Un alt obiectiv al proiectului este achiziţionarea echipamentelor necesare pentru realizarea unei staţii de producere a biogazului, care să utilizeze reziduurile organice colectate din cele 10 hale de creştere a păsărilor. Ferma va avea nevoie de 107 angajaţi, iar energia obţinută va acoperi necesarul pentru a asigura buna funcţionare a exploataţiei, în timp ce materiile rezultate din proces vor servi ca fertilizant neagresiv pentru plante. „Este unul dintre puţinele proiecte de acest tip, producerea de biogaz fiind o componentă nouă pentru activităţile agricole care beneficiază de granturi“, susţine Sorin Radu, directorul general al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP).

Construirea unei fabrici de nutreţuri combinate în comuna Crevedia. Proiectul vizează construirea unei fabrici de nutreţuri combinate cu o capacitate de 20 de tone/oră, cu posibilitate de extindere ulterioară prin adăugare de echipamente suplimentare. Fabrica va respecta normele UE de construcţie şi de funcţionare pentru acest tip de facilităţi. Investiţia constă în construirea unei hale de producţie şi depozitare, a unui laborator şi a unui ansamblu de silozuri de cereale. Valoarea totală a proiectului este de circa 7,5 milioane de euro, din care două milioane sunt alocate din FEADR. „Vor fi create de 27 de noi locuri de muncă, fabrica fiind complet automatizată. Construcţia este gata în proporţie de 70%, urmând ca în această lună să sosească echipamentele necesare, iar în martie-aprilie, fabrica să fie dată în exploatare“, ne-a spus Felix Lucuţar, project manager al companiei de consultanţă Agriculture Capital and Engineering, care se ocupă de acest proiect, al cărui beneficiar este Agroli Group. „Este o investiţie de amploare, care va genera venituri consistente pe plan local. De asemenea, investiţia va presupune interacţiunea cu alţi actori din piaţă, aducând o deschidere a zonei“, este de părere Sorin Radu, directorul general al APDRP.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016