Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Primele 150 de milioane de euro din PNDR 2014-2020 vor fi accesate in luna mai

primele-150-de-milioane-de-euro-din-pndr-2014-2020-vor-fi-accesate-in-luna-mai

Primele fonduri din cadrul PNDR 2014-2020 ar urma sa fie accesate in luna mai, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, intr-o conferinta de presa sustinuta in comuna Mociu, judetul Cluj. Potrivit ministrului, primele 150 de milioane de euro din banii europeni se vor indrepta catre investitii in ferme.


"Atragem fonduri, scriem deja proiectele pentru atragerea fondurilor europene din viitorul program. Ministerul Agriculturii intentioneaza sa acceseze primii bani din pachetul 2014-2020 in luna mai. 150 de milioane de euro vor fi pusi la dispozitie pentru prima sesiune de primiri de proiecte pentru investitii in ferme. Si vizam in primul rand achizitii de utilaje, retehnologizarea exploatatiilor, fermele de reproductie, fermele de crestere, dar si fermele de familie, un concept in care eu cred foarte mult", a declarat Constantin, citat de Mediafax.

Ministrul Agriculturii a vorbit totodata si despre avantajele de care vor beneficia fermierii care se vor uni in asociatii. Statul va incerca sa puna la dispozitie acestor organizatii infrastructura necesara pentru a putea patrunde in hypermarket-uri.

"In ceea ce priveste legumicultura, vom pune accent pe centrele de colectare a produselor. Vom incerca sa punem la dispozitia celor care se vor asocia fonduri pentru crearea depozitelor de colectare, in care se face etichetarea, sortarea, ambalarea produselor, exact ceea ce se cere in hipermarket-uri", a afirmat Constantin.

Un alt subiect pe care ministrul Agriculturii a tinut sa il dezbata a fost necesitatea introducerii unei proceduri de acreditare pentru firmele de consultanta, care sunt din ce in ce mai numeroase si practica tarife prea mari.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


acreditare consultanti, "Cred ca este important sa le punem la dispozitie aceste proiecte tip, ca sa nu mai cheltuie banii. Sigur ca ei au acces la consultanti, dar nu renunt la ideea sa acreditam consultantii, cel putin pe cei care lucreaza pe zona de agricultura. (...) Unii consultanti cereau fermierilor avansuri mai mari, comisionul nu era pe reusita si costurile, in general, erau mai mari. Acum oricine isi poate face o firma de consultanta si poate depune proiecte. Eu sper ca pana la sfarsitul acestui an sa incepem si sa si terminam procesul de acreditare", a mai spus Constantin.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016