Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Producătorii de lapte sunt disperaţi că fabricile au întrerupt pentru 4 zile preluarea materiei prime


Sute de mici fermieri rămân de Paştele catolic şi cel ortodox cu laptele în gospodării
De aproape jumătate de an crescătorii de animale din România, în special cei care au vaci, duc o luptă crâncenă cu procesatorii de lapte. Cei care preiau laptele de la fermieri profită de starea de sărăcie a acestora şi impun adesea condiţii umilitoare, asta nu neaparat prin prisma calităţii laptelui predat.

Cu diverse ocazii am consemnat în coloanele ziarului nostru o serie de măsuri de protest organizate de fermieri cu sprijinul sindicatelor din domeniu. Am menţiona aici ieşirile la proteste de stradă ale fermierilor la Bucureşti, dar şi la Cluj-Napoca, mai exact în localitatea Baciu, unde s-au purtat şi negocieri privind nereducerea preţului la laptele marfă, iar apoi la majoritatea punctelor de trecere a frontierei în zona de vest a ţării noastre, inclusiv la Petea.

Rezultatele obţinute ca urmare a acestor măsuri sunt parcă îndreptate împotriva celor care se simt umiliţi de către procesatori. Protestele şi diversele discuţii cu factorii de decizie s-au soldat cu reducerea preţului de preluare a laptelui cu 10%, cu tendinţe de scădere.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Fermierii români sunt nemulţumiţi de importurile masive de lapte din ţări precum Ungaria şi Polonia, iar cei care monitorizează acest aspect spun că şi acolo costurile de producere a laptelui marfă conform sunt similare cu cele din România. Fermierii de acolo acceptă preţuri mai mici pentru laptele livrat ca urmare a crizei economice, a restrângerii pieţei de desfacere, dar şi pentru că subvenţia obţinută de fermieri pentru fiecare litru de lapte conform livrat la procesator este de aproape trei ori mai mare decât în România.

Citeste mai mult in Informatia Zilei
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016