Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productia de lapte va creste anul acesta, iar pretul de vanzare va scadea cu 10 la suta

productia-de-lapte-va-creste-anul-acesta-iar-pretul-de-vanzare-va-scadea-cu-10-la-suta

Sunt asigurarile pe care le dau reprezentantii patronatului din industria laptelui, care spun ca acest fapt se va datora majorarii cu peste 50 la suta a subventiilor acordate pentru vacile de lapte.


Efectele majorarii subventiilor acordate crescatorilor pentru vacile de lapte se vor face simtite pe piata in decursul acestui an, cand se va constata o crestere a productiei cu aproximativ 15 la suta, dar si o scadere a preturilor cu circa 10 la suta, in comparatie cu cel practicate in prezent. 
 
Informatia vine dintr-o sursa foarte autorizata, mai precis din partea reprezentantilor patronatului din industria laptelui. Astfel,  Dorin Cojocaru, presedintele Asociatiei Patronale din Industria Laptelui, a declarat ca oferta de lapte pe piata va creste treptat, pana la finele anului estimand o crestere cu aproximativ 15 la suta, iar urmarea fireasca a cresterii cantitatii de lapte aflat la vanzare, va fi scaderea preturilor.
 
Platile subventiilor pentru bovine incep chiar de azi, reprezentantii MADR precizand in urma cu cateva zile ca valoarea subventiei pe cap de animal va fi anul acesta de 729 de lei pentru o vaca ce produce trei tone de lapte pe an si de 1.097 de lei pentur o vaca ce produce sapte tone de lapte.
 
Motivul pentru care a fost majorata valoarea subventiilor este chiar cresterea cantitatii de lapte de pe piata autohtona, in conditiile in care numarul de bovine a scazut simtitor in ultimii ani, de la 1,6 milioane de capete, in 2007, la 1,078 de milioane la finele anului trecut.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Acest fapt a fost facut cunoscut de catre ministrul Agriculturii, Daniel Cojocaru, care a declarat zilele trecute ca „statul vrea sa cresca din acest an cantitatea de lapte produsa in Romania si am majorat subventia pentru vacile de lapte. Am luat aceste masuri pentru ca vrem sa facem fata competitiei din 2015, atunci cand se vor elimina cotele de lapte”.
 
Legat de aceasta masura, Dorin Cojocaru, reprezentantul patronatului din industria laptelui, a afirmat ca spera ca prin aceste majorari ale subventiilor sa se schimbe structura fermelor din Romania. In prezent,  83 la suta din efectivele de vaci de lapte se afla in gospodarii de 1-2 capete, iar dintre aceste animale, care se gasesc in 640.000 de gospodarii, doar 35 la suta vand lapte procesat.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016