
„Am primit solicitări, dar, deocamdată, nu putem onora cererile deoarece producţia nu este aşa de mare“, a declarat vicepreşedintele Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică - BIO România, Damian Dragomir, la un târg de profil desfăşurat la finele săptămânii trecute. Asociaţia a mai anunţat că în sectorul 2 al Capitalei urmează să fie deschise şi primele chioşcuri cu produse ecologice în apropierea unor şcoli şi licee, primul liceu care va avea un astfel de chioşc fiind „Dimitrie Cantemir“. Produse scumpe, consum redus
Produsele ecologice sunt cu de la 20% până la 40% mai scumpe decât cele convenţionale, iar consumul lor este destul de redus în România. „Eu sper să ajungem la un consum de 2% din totalul consumului de alimente de pe piaţă în acest an. Trebuie susţinută promovarea, pentru că aceste produse sunt mai scumpe cu 20% decât cele convenţionale, şi consumatorul trebuie să ştie că acest preţ este justificat, că aceste produse sunt bune pentru sănătate“, a explicat Teodora Aldescu, consilier pentru agricultură ecologică în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
În acelaşi timp, în ţări precum Germania, aproape 10% dintre produsele agroalimentare consumate sunt ecologice. Oficialii Ministerului Agriculturii speră ca suprafaţa cultivată cu culturi ecologice să crească până la 200.000 de hectare, comparativ cu 190.000 de hectare în 2007.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cea mai mare parte a acestor produse merge la export, cantităţile exportate anul acesta fiind de 80.000 de tone, în creştere cu 20% comparativ cu anul trecut. Principalele produse exportate sunt materii prime, cum ar fi furajele, urmate de cereale, oleaginoase, miere (peste 60% din mierea ecologică românească merge la export), şi produse procesate din lapte. În ultima vreme se exportă şi plante tehnice şi chiar produse procesate din carne.
Citeste tot articolul in Evenimentul Zilei
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News