Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc considera ca initiativa legislativa a Ministerului Agriculturii de a introduce un sistem pentru certificarea calitatii produselor alimentare romanesti (PNC - protectie nationala de calitate) va contribui la insanatosirea mediului de afaceri si va creste oferta produselor alimentare de calitate pe piata romaneasca, se arata intr-un comunicat al asociatiei.
Potrivit sursei citate, in textul inaintat spre consultare asociatiilor producatorilor din industria alimentara, MADR propune pentru prima data o abordare a problemei intr-o maniera europeana, acordand Protectie Nationala de Calitate - PNC produselor alimentare, dupa modelul de certificare europeana a Indicatiilor Geografice - IGP, Denumirilor de Origine - DOP (Reg. CE 510/2006) si Specialitatilor Traditionale Garantate - STG (Reg. CE 509/2006).
Pentru a primi PNC, asociatiile profesionale din industria alimentara stabilesc Standardele de Calitate ale produselor alimentare corespunzatoare ramurii in care opereaza.
Ulterior, MADR, prin acceptarea Standardelor de Calitate provenite de la asociatiile profesionale, devine depozitarul acestora si responsabil cu atribuirea Protectiei Nationale a Calitatii - PNC, precum si cu respectarea lor.
Activitatile vor intra in coordonarea Directiei pentru Industrie Alimentara din cadrul MADR.
"Vom avea standarde de calitate aplicabile tuturor ramurilor industriei alimentare, pentru toti operatorii interni si internationali, care doresc sa faca produse alimentare de calitate. in acest sens consumatorul va avea de ales intre doua produse cu acelasi nume, sigure din punct de vedere sanitar veterinar, dar unul fiind de calitate certificata si unul neavand aceasta calitate. Speram intr-o aprobare cat mai rapida a legii pentru a deveni functionala si a contribui la insanatosirea mediului de afaceri si a cresterii ofertei produselor alimentare de calitate pe piata romaneasca", se mai arata in comunicatul APAR.
Pentru a primi PNC, asociatiile profesionale din industria alimentara stabilesc Standardele de Calitate ale produselor alimentare corespunzatoare ramurii in care opereaza.
Ulterior, MADR, prin acceptarea Standardelor de Calitate provenite de la asociatiile profesionale, devine depozitarul acestora si responsabil cu atribuirea Protectiei Nationale a Calitatii - PNC, precum si cu respectarea lor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Activitatile vor intra in coordonarea Directiei pentru Industrie Alimentara din cadrul MADR.
"Vom avea standarde de calitate aplicabile tuturor ramurilor industriei alimentare, pentru toti operatorii interni si internationali, care doresc sa faca produse alimentare de calitate. in acest sens consumatorul va avea de ales intre doua produse cu acelasi nume, sigure din punct de vedere sanitar veterinar, dar unul fiind de calitate certificata si unul neavand aceasta calitate. Speram intr-o aprobare cat mai rapida a legii pentru a deveni functionala si a contribui la insanatosirea mediului de afaceri si a cresterii ofertei produselor alimentare de calitate pe piata romaneasca", se mai arata in comunicatul APAR.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News