Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Cu ocazia Zilei Naţionale a Romaniei, produsele agroalimentare romanesti vor deveni adevarati ambasadori ai tarii noastre, in cadrul unui eveniment de degustare organizat la Berlin.
La receptia ce va avea loc la Ambasada Romaniei din Berlin sunt invitati peste 600 de reprezentanţi ai guvernului german, precum si ai institutiilor federale si landurilor din Germania, diplomati si reprezentanti mass-media.
„Prin modul de prezentare si promovare, produsele tradiţionale romanesti, obţinute dupa retete stramosesti, vor face cunoscute invitatilor germani zone precum Arges, Bacau, Botosani, Bucuresti, Calarasi, Galati, Mures, Satu Mare sau Maramures. Oaspetii vor avea ocazia sa deguste dulceturi si siropuri de afine, caise, mure, capsune, cirese, magiunul de prune Topoloveni, singurul produs romanesc atestat la nivel european, branzeturi, cum sunt cascavalul, telemeaua de Ibaneşti, casul sau untul, covrigii musceleni, produse din carne, precum pastrama de oaie, carnatii uscati, salamul uscat sau sunca afumata, alaturi de cozonac, vin si palinca, atestate ca produse traditionale de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii.
Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a inmanat, vineri, 14 noiembrie, primele 13 atestate pentru produse obtinute dupa retete consacrate unor producatori din industria de morarit-panificatie si din industria carnii.
Potrivit MADR, sapte atestate au fost inmanate presedintelui Angst, Sorin Minea, pentru retetele consacrate de crenvursti cu carne de vita, jambon afumat fara os, ciolan presat, cabanos, muschi file afumat, parizer si salam Torpedo.
De asemenea, directorul general al Rompan Proiect Service, Aurel Popescu, a intrat in posesia atestatelor pentru sase retete consacrate pentru paine alba cu cartofi, paine cu secara, paine semialba cu cartofi, paine neagra cu cartofi, franzela Bucuresti si impletitii suprapusi.
„Prin modul de prezentare si promovare, produsele tradiţionale romanesti, obţinute dupa retete stramosesti, vor face cunoscute invitatilor germani zone precum Arges, Bacau, Botosani, Bucuresti, Calarasi, Galati, Mures, Satu Mare sau Maramures. Oaspetii vor avea ocazia sa deguste dulceturi si siropuri de afine, caise, mure, capsune, cirese, magiunul de prune Topoloveni, singurul produs romanesc atestat la nivel european, branzeturi, cum sunt cascavalul, telemeaua de Ibaneşti, casul sau untul, covrigii musceleni, produse din carne, precum pastrama de oaie, carnatii uscati, salamul uscat sau sunca afumata, alaturi de cozonac, vin si palinca, atestate ca produse traditionale de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii.
Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a inmanat, vineri, 14 noiembrie, primele 13 atestate pentru produse obtinute dupa retete consacrate unor producatori din industria de morarit-panificatie si din industria carnii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Potrivit MADR, sapte atestate au fost inmanate presedintelui Angst, Sorin Minea, pentru retetele consacrate de crenvursti cu carne de vita, jambon afumat fara os, ciolan presat, cabanos, muschi file afumat, parizer si salam Torpedo.
De asemenea, directorul general al Rompan Proiect Service, Aurel Popescu, a intrat in posesia atestatelor pentru sase retete consacrate pentru paine alba cu cartofi, paine cu secara, paine semialba cu cartofi, paine neagra cu cartofi, franzela Bucuresti si impletitii suprapusi.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News