Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Programul comunitar de încurajare a consumului de fructe în şcoli


piata-fructeIncepând cu anul şcolar 2009/2010, România va implementa programul comunitar de încurajare a consumului de fructe în şcoli. Acest program are la bază un parteneriat între Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii.


Pentru o perioadă de maxim 100 zile şcolare, elevii din clasele I-VIII vor primi gratuit mere, în limita unei valori zilnice de 0,3 lei/elev. Bugetul programului este de 26.755.485 lei, respectiv 6.688.871,25 euro şi cuprinde totalul fondurilor reprezentând contravaloarea contribuţiilor financiare ale Uniunii Europene de 19.976.400 lei (4.994.100 euro) şi a co-finanţării publice şi a cheltuielilor, altele decât cele eligibile în valoare de 6.779.085 lei (1.694.771,25 euro) şi a fost calculat pentru 1.717.111 elevi.

Din finanţarea comunitară, un procent de maxim 5% se alocă pentru acoperirea costurilor de comunicare a programului, respectiv 998.820 lei = 19.976.400 lei x 5% (249.705 euro = 4.994.100 x 5%). Comunicarea programului se realizează prin expunerea de afişe în fiecare şcoală participantă.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Programul de încurajare a consumului de fructe în şcoli va urma schema de implementare a Programului “Laptele şi Cornul”, prin implicarea autorităţilor locale (Consiliile Judeţene şi/sau locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi respectiv ale comunelor, oraşelor şi municipiilor, după caz) în derularea procedurilor de atribuire a contractelor de furnizare a fructelor.

În ceea ce priveşte suprapunerea celor două programe, menţionăm faptul că s-au luat măsuri pentru evitarea riscului apariţiei de afecţiuni digestive cauzate de consumul consecutiv al celor două produse - lactate şi fructe. Astfel, produsele lactate şi cornul se distribuie în a doua pauză, iar merele se vor distribui în pauza de dinaintea ultimei ore, ţinându-se cont de recomandarea ca fructele să fie consumate înainte de masă.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton