Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Programul „Mierea în școli” a fost adoptat de Parlament

programul-mierea-in-coli-a-fost-adoptat-de-parlament

Elevii claselor I-IV din învățământul de stat și confesional ar putea beneficia de acest supliment nutritiv sănătos, începând cu prima zi de școală a anului viitor.


La jumatatea acestei saptamani a mai fost facut un pas decisiv in implementarea programului Miere in scoli, prin intermediul caruia elevii vor putea beneficia de acest aliment natural, recunoscut pentru multiplele sale beneficii, ca alternativa a consumului de produse mai putin sanatoase, care contin zahar.
 
Dupa ce proiectul legislativ depus in acest sens la Parlament primise avizul favorabil al senatorilor, in data de 20 martie, documentul a fost supus ieri la vot si in Camera Deputatilor, forul decizional adoptand acest proiect. Prin urmare, propunerea legislativa a fost adoptata de Parlament, iar pasul urmator va fi promulgarea de catre presedintele Klaus Iohannis si publicarea in Monitorul Oficial, dupa care se va putea trece la implementarea programului.
 
Exista astfel sanse ca promisiunile facute in prima zi de scoala de catre secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Daniel Botanoiu, sa fie respectate, acesta declarand la momentul respectiv ca elevii din scolile publice vor primi miere incepand cu prima zi a anului 2019.
 
Potrivit prevederilor proiectului recent adoptat, mierea va fi distribuita copiilor elevilor claselor I-IV din invatamantul de stat si confesional, fiecare elev urmand sa primeasca saptamanal cate un borcan de 250 de grame, cu capac verde, marcat cu holograma care atesta calitatea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Este vorba de miere poliflora, fara nici un fel de aditivi,  care trebuie sa provina exclusiv din stupinele autorizate in conformitate cu prevederile legale in vigoare si trebuie sa fie achizitionata din lantul scurt de aprovizionare. Calitatea mierii care va fi distribuita elevilor va fi verificata periodic, aceasta sarcina revenind Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.
 
In ceea ce priveste contractele pentru achizitia, transportul si distribuirea mierii in unitatile scolare, acestea vor putea fi semnate de consiliile judetene, respectiv de catre consiliile locale ale unitatilor administrativ-teritoriale si ale sectoarelor municipiului Bucuresti, cu asistenta directiilor pentru agricultura judetene.
 
Resursele financiare in acest sens vor fi virate la bugetele locale din bugetul Ministerului Agriculturii, special alocat pentru acest program.
 
Secretarul de stat Daniel Botanoiu, mai preciza in urma cu doua luni ca bugetul alocat anual acestui program va depasi 16 milioane de euro, estimandu-se ca mierea distribuita in scoli va ajunge la aproximativ 1,4 milioane de copii.
 
Cel mai probabil distribuirea mierii in va incepe din prima zi de scoala a anului viitor, asta daca se vor gasi fondurile necesare, inainte de adoptarea bugetului pe 2019. De altfel, lipsa resurselor financiare este principala cauza pentru care acest proiect nu a fost implementat mai de mult, in conditiile in care o initiativa similara lansata in urma cu trei ani a fost sortita esecului pentru ca nu s-au gasit fonduri.
 
Actualul program a fost gandit tinandu-se cont, in special, de aspectele referitoare la sanatatea copiilor, fiind de notorietate faptul ca mierea este un aliment foarte benefic in acest sens.
 
Totodata, initiatorii au urmarit si cresterea consumului de miere in Romania, care este redus, in comparatie cu alte state, chiar daca in ultimii ani s-a inregistrat o crestere de circa 15%. Romanii consuma intre 500 si 600 de grame de miere pe an, in timp ce in Olanda si Belgia se consuma 1,5 kilograme de miere pe cap de locuitor, in Germania doua kilograme, iar in tarile nordice chiar trei kilograme pe cap de locuitor.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016