Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiectele integrate din zona laptelui vor primi o atentie speciala

proiectele-integrate-din-zona-laptelui-vor-primi-o-atentie-speciala

In cursul zilei de sambata, 22 iunie, Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin impreuna cu Ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini au participat la o intalnire pe tema ‚Agricultura, domeniu forestier, turism, mediu – sanse de dezvoltare economica pentru judetul Bistrita Nasaud’, organizata de Partidul Conservator.


La masa rotunda, Daniel Constantin a facut comentarii in legatura cu eliminarea cotelor de lapte din 2015. 
„Acest lucru inseamna ca, din 2015, fiecare stat nu va mai fi plafonat din punctul de vedere al productiei pe care are voie sa o obtina. Pana acum exista un echilibru. Romania avea o cota de lapte, Ungaria avea, Olanda avea o cota de lapte, Danemarca etc. Tranzactiile intracomunitare se faceau intr-un mod limitat si controlat. Din 2015, fiecare stat poate sa produca fara limita. (...) Trebuie sa fim pregatiti, fiindca sunt costuri de productie mai mici in Ungaria, in Danemarca, in Germania, iar laptele de acolo va avea un cost final mai mic decat cel din Romania si exista riscul sa ne trezim cu lapte pe care il importam”, a sustinut Ministrul Agriculturii.
 
Acesta a mentionat ca statul va finanta proiectele integrate care includ productia, procesarea si distributia, din toate satele, ca un sprijin pentru cresterea competitivitatii in zona sectorului de lapte.
„Pentru dezvoltare rurala in perioada 2014-2020, vrem sa punem accent pe un subprogram pentru zona de lapte, pentru ca vrem sa pregatim competitivitatea sectorului de lapte. Vrem sa finantam proiectele integrate: productie, procesare, distributie, in toate satele romanesti, sa incercam sa finantam toate acele proiecte care sunt integrate, fie ca vorbim de cooperative agricole, asociatii de fermieri sau fermieri individuali care au, langa unitatea de productie, poate si o mica unitate de procesare, poate si un mic centru de colectare, depozitare, deci genul acesta. Vrem sa punem accent pe lapte pentru ca este un pariu pe care il avem cu celelalte state si care va incepe din 2015, dar trebuie sa incepem de pe acum pregatirea, din 2013, 2014”, a adaugat Constantin.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
 








Sursa foto : www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016