Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

In cursul zilei de sambata, 22 iunie, Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin impreuna cu Ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini au participat la o intalnire pe tema ‚Agricultura, domeniu forestier, turism, mediu – sanse de dezvoltare economica pentru judetul Bistrita Nasaud’, organizata de Partidul Conservator.
La masa rotunda, Daniel Constantin a facut comentarii in legatura cu eliminarea cotelor de lapte din 2015.
„Acest lucru inseamna ca, din 2015, fiecare stat nu va mai fi plafonat din punctul de vedere al productiei pe care are voie sa o obtina. Pana acum exista un echilibru. Romania avea o cota de lapte, Ungaria avea, Olanda avea o cota de lapte, Danemarca etc. Tranzactiile intracomunitare se faceau intr-un mod limitat si controlat. Din 2015, fiecare stat poate sa produca fara limita. (...) Trebuie sa fim pregatiti, fiindca sunt costuri de productie mai mici in Ungaria, in Danemarca, in Germania, iar laptele de acolo va avea un cost final mai mic decat cel din Romania si exista riscul sa ne trezim cu lapte pe care il importam”, a sustinut Ministrul Agriculturii.
Acesta a mentionat ca statul va finanta proiectele integrate care includ productia, procesarea si distributia, din toate satele, ca un sprijin pentru cresterea competitivitatii in zona sectorului de lapte.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Pentru dezvoltare rurala in perioada 2014-2020, vrem sa punem accent pe un subprogram pentru zona de lapte, pentru ca vrem sa pregatim competitivitatea sectorului de lapte. Vrem sa finantam proiectele integrate: productie, procesare, distributie, in toate satele romanesti, sa incercam sa finantam toate acele proiecte care sunt integrate, fie ca vorbim de cooperative agricole, asociatii de fermieri sau fermieri individuali care au, langa unitatea de productie, poate si o mica unitate de procesare, poate si un mic centru de colectare, depozitare, deci genul acesta. Vrem sa punem accent pe lapte pentru ca este un pariu pe care il avem cu celelalte state si care va incepe din 2015, dar trebuie sa incepem de pe acum pregatirea, din 2013, 2014”, a adaugat Constantin.
Sursa foto : www.sxc.hu
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News