Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rase de porci oferite de ROMSUINTEST PERIS


Creşterea porcilor, unul din principalele sectoare ale zootehniei româneşti, reprezintă un important mijloc de valorificare la un nivel superior a producţiei interne de cereale şi deţine o pondere de cca 50% din consumul total de carne al populaţiei din ţara noastră.

Romsuintest Periş este singura unitate din România care efectuează cercetare ştiinţifica în domeniul creşterii porcinelor. Sectorul de cercetare este dotat cu laboratoare corespunzătoare în care se realizează studii şi experimente pe specia porcină, rezultatele obţinute fiind verificate şi aplicate imediat în sectoarele de producţie din unitate. Rezultatele obţinute în activitatea de cercetare sunt transmise şi crescătorilor de porcine din ţară prin diferite publicaţii, simpozioane, conferinţe, specializări.
Marele Alb Marele Alb din S.C. Romsuintest-Periş este un porc de talie mare, cu o conformaţie armonioasă.Trunchiul este aproape paralelipipedic, spinarea şi crupa sunt lungi şi largi, iar şuncile au o descindere bună. Membrele sunt puternice şi rezistente. Scroafele au performanţe de reproducţie foarte bune. Performanţele de creştere şi carcasă sunt la un nivel superior. Calitatea cărnii este bună, iar gena sensibilităţii la stres este absentă. Marele Alb din S.C. Romsuintest-Periş are o capacitate mare de adaptare la condiţii de climă şi exploatare dificilă. Se uilizează în rasă curată sau în diferite programe de încrucişare, în special pentru producerea de scrofiţe F1 (MAxLA).

Landrace Porcinele din rasa Landrace crescute în S.C. Romsuintest-Periş, au talie mijlocie spre mare. Trunchiul este foarte lung, sub formă de pară, datorită dezvoltării trenului posterior. Membrele sunt suficient de rezistente. Scroafele au comportament matern dezvoltat. Performanţele de creştere sunt apropiate de cele de la Marele Alb. Procentul de ţesut muscular este superior datorită selecţiei aplicate. Gena sensibilităţii la stres este absentă la populaţia din S.C. Romsuintest Periş. Se utilizează rasă curată sau în încrucişare cu Marele Alb pentru obţinerea scrofiţelor hibride F1.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Linia Sintetică LSP-2000 Prolificitate 10,87 capete; greutate lot la 21 zile - 41,37 kg; varsta la prima fatare - 351 zile; spor mediu zilnic pe viata - 600 g; varsta la 100 kg - 171 zile; procent tesut muscular - 55 -59%;

Linia Sintetică 345 PERIŞ Linia Sintetică 345 Periş este o creaţie biologică a institutului nostru, omologată ca rasă în anul 1988 şi brevetată în 1994. Este un animal de carne, de talie mijlocie spre mare, în general de culoare albă sau cu diferite pete. Corpul este cilindric, iar trenul posterior foarte bine dezvoltat, asigurându-se astfel o cantitate mare de carne de calitate superioară. Prolificacitatea este bună. Performanţele de creştere, carcasă şi de calitate a cărnii situează Linia Sintetica 345 Periş la un nivel superior celorlalte rase paterne existente în România. Gena sensibilităţii la stres, prin selecţia efectuată, a scăzut considerabil (1%). Linia sintetică - 345 Periş se recomandă a fi utilizată ca vier terminal în încrucişări trirasiale, produşii comerciali obţinuţi din această combinaţie având performanţe de carcasă şi carne deosebite.

Duroc Animalele din rasa Duroc crescute în S.C. Romsuintest Periş sunt de talie mijlocie spre mare, de culoare castaniu închis. Trunchiul are linia spinării convexă, asigurându-se astfel o lungime mare a cotletului. Şuncile sunt bine dezvoltate, globuloase. Membrele sunt rezistente, cu osatura dezvoltată. Performanţele de creştere sunt superioare. Calitatea carcasei este bună, iar calitatatea cărnii foarte bună.

Hibridul "Perhib" Hibridul comercial PERHIB, omologat în 1989 şi brevetat în anul 1996, provine din scroafa hibridă F1 (MAxLA) împerecheată cu vieri din LS-345 Periş. În aceste condiţii se exploatează avantajele încrucişărilor: complementaritate şi heterozis.

Pentru mai multe informaţii puteţi contacta ROMSUINTEST PERIS la sediul din:
Str. Gării nr. 1, comuna Periş, judeţul Ilfov, România
Telefon: 021-2670702, 021-2670705, 021-2670706
E-mail: office@romsuintest.ro
http://www.romsuintest.ro
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.6 din 15 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016