Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Recolta agricola din acest an bate in cuie preturile la alimente


Preţurile produselor alimentare vor avea un impact pozitiv asupra procesului dezinflaţionist în lunile următoare ca urmare a unei producţii agricole foarte bune, a declarat, joi, la Iaşi, reprezentantul regional pe România şi Bulgaria al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Juan Fernandez-Ansola, citat de Mediafax.

"Ne aşteptăm ca preţurile la produsele alimentare să nu crească semnificativ în perioada următoare şi chiar să ajute la procesul dezinflaţionist", a declarat Ansola. El a explicat că indicatorul principal care trebuie luat în calcul este inflaţia CORE, care exclude preţurile administrate şi volatile.
"Aş fi surprins dacă inflaţia CORE va mai creşte în lunile următoare", a spus Ansola. Oficialul FMI a arătat că există semne de supraîncălzire economică, dar "trebuie să ne uităm şi la inflaţia CORE".

Preţurile de consum au coborât în luna august cu 0,09%, aceasta fiind a doua lună de scădere după 1989, astfel că inflaţia anuală a ajuns la 8,02%, evoluţia fiind influenţată de ieftinirea serviciilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ansola a explicat că efectele crizei financiare internaţionale se resimt cu o oarecare întârziere în România, iar acestea vor avea un impact asupra creşterii economice de anul viitor.

"Vedem o scădere a creşterii economice a României până la 5-6% din produsul intern brut anul viitor", a afirmat Ansola.

Întrebat despre efectele crizei financiare internaţionale, Ansola a explicat că acestea se resimt în creşterea costurilor de finanţare externă, ceea ce ar putea determina o încetinire a fluxurilor de capital şi o majorare a nevoilor băncilor de a se finanţa pe plan local.

În acest context, oficialul FMI a spus că este posibilă o majorare a ratelor de dobândă.

Cu toate acestea, nu trebuie să uităm faptul că cei mai importanţi jucători din sectorul energetic au cerut, recent, scumpirea gazelor, aşa cum vă informam pe 18 septembrie. Spuneam, referindu-mă la industria panificaţiei, că în ciuda faptului că preţul cerealelor a scăzut mult, preţul pâinii va creşte în această toamnă, în situaţia în care gazele se scumpesc.

Ultima ora
Un comunicat al Agentiei Nationale de Reglementare in domeniul Energiei precizeaza ca pretul gazelor nu se va mari de la 1 octombrie, el ramanand neschimbat pana la finele anului. La inceputul lui 2009 el ar putea chiar sa scada, se mai precizeza in comunicat.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016