V-aţi gândit vreodată că bucata de carne din farfurie ar putea proveni de la un animal bolnav sau chiar de la un hoit? În România există numeroşi samsari care cumpără animale bolnave de la persoane private, apoi le tranşează şi vând mai departe carnea în pieţe sau abatoare. Reporterii incognito au realizat un experiment care demonstrează că nu este bine să cumpăraţi carne de oriunde, chiar dacă, aparent, aceasta arată excelent.
Viţelul, căzut la pământ, îşi varsă conţinutul sto-macului pe gâtul tăiat. În jurul lui, o baltă de sânge, din care ling doi câini. Bărbatul lasă cuţitul din mână, se şterge cu o cârpă de sânge, apucă animalul de un picior şi îl întoarce cu burta spre el. Scoate o pompă de umflat roţile la autovehicule, înfige un ac în pulpa din spate a viţelului, care se zbate scurt, şi o cheamă pe fiica sa, care începe să dea ritmat la pompă. Animalul se umflă ca un balon. E numai bun de jupuit.
Scena de mai sus este obişnuită în târgul de vite din comuna Găleteni, judeţul Teleorman. Oborul funcţionează fără autorizaţie de mai mulţi ani, în fiecare duminică, fapt care nu deranjează nici autorităţile statului, nici miile de clienţi care se aprovizionează de aici. Samsarii de carne vin aici cu animale adunate din sate, le sacrifică în faţa clienţilor, le tranşează tot acolo şi clienţii, mulţi bucureşteni, cumpără convinşi că au făcut o afacere bună: preţul pe kilogram e mai mic decât în magazine şi sunt liniştiţi în privinţa eventualelor boli pentru că, nu-i aşa, „carnea e proaspătă".
Citeste mai mult in Romania Libera
Viţelul, căzut la pământ, îşi varsă conţinutul sto-macului pe gâtul tăiat. În jurul lui, o baltă de sânge, din care ling doi câini. Bărbatul lasă cuţitul din mână, se şterge cu o cârpă de sânge, apucă animalul de un picior şi îl întoarce cu burta spre el. Scoate o pompă de umflat roţile la autovehicule, înfige un ac în pulpa din spate a viţelului, care se zbate scurt, şi o cheamă pe fiica sa, care începe să dea ritmat la pompă. Animalul se umflă ca un balon. E numai bun de jupuit.
Scena de mai sus este obişnuită în târgul de vite din comuna Găleteni, judeţul Teleorman. Oborul funcţionează fără autorizaţie de mai mulţi ani, în fiecare duminică, fapt care nu deranjează nici autorităţile statului, nici miile de clienţi care se aprovizionează de aici. Samsarii de carne vin aici cu animale adunate din sate, le sacrifică în faţa clienţilor, le tranşează tot acolo şi clienţii, mulţi bucureşteni, cumpără convinşi că au făcut o afacere bună: preţul pe kilogram e mai mic decât în magazine şi sunt liniştiţi în privinţa eventualelor boli pentru că, nu-i aşa, „carnea e proaspătă".
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Romania Libera
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News