Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Republica Moldova: Numai la Hînceşti, viiturile au provocat pagube în agricultură de aproape 10 mln lei

Tags: inundatii

Ploile torenţiale şi inundaţiile au afectat peste 40 mii hectare de culturi agricole şi au provocat pierderi de peste 190 mln lei. Numai la Hînceşti, viiturile au adus prejudicii în agricultură de aproape 10 mln lei. Anunţul a fost făcut astăzi de către ministrul Agriculturii Valeriu Cosarciuc, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Cosarciuc, experţii încă nu au dat o apreciere exactă a prejudiciului provocat de calamităţi, însă datele preliminare arată că sistemul agricol va suferi pierderi de peste 190 mln lei. "În urma viiturilor de pe Prut au fost inundate circa 6000 hectare, dintre care 2600 în raionul Hînceşti, restul în Ungheni şi Briceni", a spus Cosarciuc.

Conform sursei citate, precipitaţiile abundente din luna curentă au întîrziat şi lucrările de recoltare a cerealelor, provocînd pierderi semnificative şi ţăranilor care au cultivat rapiţă de toamnă şi mazăre.

"Ministerul Agriculturii a făcut deja demersuri în care a cerut ajutor către Uniunea Europeană, Crucea Roşie, UNDP şi Banca Mondială", a spus ministrul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pentru depăşirea consecinţelor inundaţiilor, agenţii economici care vor activa în zona respectivă vor beneficia de facilităţi fiscale. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi de Parlament. Proiectul prevede că mărfurile, lucrările şi serviciile destinate lichidării consecinţelor inundaţiilor vor fi scutite de Taxa pe Valoare Adăugată, precum şi de taxele vamale. Totodată, documentul stipulează scutirea de accize pentru motorină şi alţi carburanţi utilizaţi la lichidarea consecinţelor inundaţiilor, notează MOLDPRES.

moldpres
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016