Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rezerva de miere autohtonă a ajuns pe fundul borcanului


În ultima perioadă, preţul mierii de albine din producţia autohtonă s-a majorat cu aproximativ 20%, scrie Glasul Maramuresului. Condiţiile climatice din 2010 au fost nefavorabile apiculturii, iar stuparii au reuşit să adune producţii diminuate cu circa 40%, comparativ cu cele din 2009.
Pe lângă toate acestea, crescătorii de albine s-au confruntat în anul care tocmai s-a încheiat cu scumpirea combustibilului (care a afectat costul deplasărilor în pastoral) şi a medicamentelor pentru stup. Albinarii maramureşeni au renunţat în mare parte să-şi vândă mierea la angrosişti, deoarece preţul oferit de aceştia a fost prea mic.

Miere puţină şi scumpă

Ioan Coteţ (65 ani), din Şomcuta Mare, se ocupă de albinărit de-o viaţă. A intrat in iarnă cu 80 de familii de albine. Apicultorul apreciază că anul 2010 a fost unul dintre cei mai slabi de când se ocupă de această meserie. "Am adunat cam 20-25 kg/familie, deci în jur de 2 tone de miere. Kilogramul costă între 20 şi 30 lei în zona Baia Mare, în vreme ce la Siget se dă şi cu 28 lei. Până şi angrosiştii au fost nevoiţi să plătească mai bine. Ei oferă în jur de 15 lei/kg la mierea polifloră şi 20 lei la cea de salcâm. Merită, totuşi, să faci apicultură, în speranţa că vor veni şi ani mai buni", motivează crescătorul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Românii consumă puţină miere

Neculai Luca, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine Maramureş, a precizat că apicultorii arondaţi asociaţiei îşi vând mierea pe cont propriu. "Am emoţii cum vor ieşi din iarnă familiile care n-au primit hrana la timp. Ne aşteptăm ca în primăvară pierderile de stupi să fie semnificative. Mierea s-a scumpit într-adevăr, deoarece s-au adunat cantităţi mult sub cele din 2009. Pot spune că rezerva de miere autohtonă a ajuns pe fundul borcanului", a conchis Neculai Luca.

În prezent, consumul de miere pe cap de locuitor în ţara noastră este de 300-400 grame, comparativ cu 2 kg în Germania sau 1,5 kg în Olanda şi Belgia.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016