Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rezultatele campaniei ANSVSA de testare in industria carnii

rezultatele-campaniei-ansvsa-de-testare-in-industria-carnii

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a dat publicitatii rezultatele anchetei nationale in industria carnii. In urma scandalului international al carnii de cal, statele membre UE s-au angajat sa demareze in luna martie o campanie de prelevare de probe si analiza ADN in industria carnii, pentru depistarea eventualelor fraude prin substituirea carnii de vita cu cea de cal.


Potrivit ANSVSA, 247 de probe au fost analizate conform planului de control coordonat de Comisia Europeana privind stabilirea prevalentei practicilor frauduloase in etichetarea anumitor alimente. Pentru conformarea cu prevederile Recomandarii Comisiei 99/2013/EU, in perioada 01.03-10.03.2013, au fost prelevat probe destinate controalelor oficiale pentru determinarea prezentei proteinei de cal din produse alimentare si a reziduurilor de fenilbutazona din carne. Testarea acestor probe a fost efectuata la Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara din Bucuresti.

ANSVSA precizeaza ca cheltuielile au fost suportate in proportie de 75% de catre Uniunea Europeana.

In cadrul acestei actiuni au fost prelevate si testate 100 de probe pentru determinarea ADN-ul de cal, dintre care 3 probe au fost identificate pozitive.

Pentru una dintre unitatile la care s-a constat frauda (SC Nicolin SRL), prin substituirea carnii de vita cu cea de cal, ancheta a fost finalizata si au fost luate masurile legale, pentru celelalte doua cazuri, ancheta este in desfasurare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


In aceste situatii nu este cazul unui risc pentru sanatatea publica, ci al unuia de inselare a consumatorilor si al practicii frauduloase.

Toate cantitatile de alimente la care a fost identificata substitutia carnii de vita cu cea de cal au fost supuse procedurilor de retragere de la comercializare si distrugere.

Au mai fost verificate 147 de probe privind indentificarea fenilbutazonei in carnea de cal, nefiind indentificate probe pozitive.

Rezultatele acestor probe, recoltate si analizate in cadrului planului coordonat de control, au fost transmise de ANSVSA in data de 8 aprilie, Comisiei Europene, conform angajamentelor asumate.

In urma analizei tuturor datelor primite din partea statelor membre, Comisia Europeana va elabora un raport preliminar, care va fi prezentat si discutat in reuniunea Comitetului Permanent pentru Siguranta Lantului Alimentar, din data de 16 aprilie.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016