Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Rezultatele campaniei ANSVSA de testare in industria carnii
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a dat publicitatii rezultatele anchetei nationale in industria carnii. In urma scandalului international al carnii de cal, statele membre UE s-au angajat sa demareze in luna martie o campanie de prelevare de probe si analiza ADN in industria carnii, pentru depistarea eventualelor fraude prin substituirea carnii de vita cu cea de cal.
Potrivit ANSVSA, 247 de probe au fost analizate conform planului de control coordonat de Comisia Europeana privind stabilirea prevalentei practicilor frauduloase in etichetarea anumitor alimente. Pentru conformarea cu prevederile Recomandarii Comisiei 99/2013/EU, in perioada 01.03-10.03.2013, au fost prelevat probe destinate controalelor oficiale pentru determinarea prezentei proteinei de cal din produse alimentare si a reziduurilor de fenilbutazona din carne. Testarea acestor probe a fost efectuata la Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara din Bucuresti.
ANSVSA precizeaza ca cheltuielile au fost suportate in proportie de 75% de catre Uniunea Europeana.
In cadrul acestei actiuni au fost prelevate si testate 100 de probe pentru determinarea ADN-ul de cal, dintre care 3 probe au fost identificate pozitive.
Pentru una dintre unitatile la care s-a constat frauda (SC Nicolin SRL), prin substituirea carnii de vita cu cea de cal, ancheta a fost finalizata si au fost luate masurile legale, pentru celelalte doua cazuri, ancheta este in desfasurare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
In aceste situatii nu este cazul unui risc pentru sanatatea publica, ci al unuia de inselare a consumatorilor si al practicii frauduloase.
Toate cantitatile de alimente la care a fost identificata substitutia carnii de vita cu cea de cal au fost supuse procedurilor de retragere de la comercializare si distrugere.
Au mai fost verificate 147 de probe privind indentificarea fenilbutazonei in carnea de cal, nefiind indentificate probe pozitive.
Rezultatele acestor probe, recoltate si analizate in cadrului planului coordonat de control, au fost transmise de ANSVSA in data de 8 aprilie, Comisiei Europene, conform angajamentelor asumate.
In urma analizei tuturor datelor primite din partea statelor membre, Comisia Europeana va elabora un raport preliminar, care va fi prezentat si discutat in reuniunea Comitetului Permanent pentru Siguranta Lantului Alimentar, din data de 16 aprilie.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi