Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Romania imprumuta 48 de milioane de euro pentru investitii in vederea controlului poluarii cu nutrienti
Banii vor fi folositi pentru demararea unui proiect in vederea alinierii la cerintele Directivei UE cu privire la protejarea calitatii apei prin prevenirea poluarii cu nitrati a apelor subterane.
Acesta cuprinde atat investitii la nivelul de comunitatilor locale, pentru reducerea acestui tip de poluare, cat si masuri de consolidare a capacitatii institutionale.
In cadrul comunitatilor locale se urmareste optimizarea managementului gunoiului de grajd si a altor materiale compostabile, plantarea de perdele forestiere de protectie impotriva deversarii de nutrienti, canalizarea si tratarea apelor uzate, furnizarea de echipamente pentru imbunatatirea facilitatilor existente de stocare a gunoiului de grajd si de producere a compostului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
In ceea ce priveste consolidarea capacitatii institutionale, Administratia Nationala Apele Romane va primi sprijin pentru monitorizarea si raportarea catre Ministerul Mediului si Uniunea Europeana a datelor referitoare la calitatea apelor de suprafata si subterane.
Totodata, va fi desfasurat un program complex de pregatire si formare a personalului institutiilor de nivel national, regional si judetean pentru monitorizarea, controlul si raportarea datelor in cadrul Directivei UE a nitratilor si a Directivei-cadru in domeniul apei si va fi furnizata asistenta tehnica pentru actualizarea Codului de bune practici agricole.
Tot in cadrul proiectului, vor fi desfasurate activitati de training si demonstratii la nivelul fermelor, pentru promovarea adoptarii si respectarii de catre fermieri a acestui cod, iar autoritatile vor derula actiuni de informare publica privind mai buna igienizare in mediul rural, protectia calitatii apei de baut, practici agricole prietenoase mediului.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura