Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania Libera: Cine este Ioan Niculae, cel mai nou roman din topul mondial al miliardarilor


Ioan Niculae, patronul firmei Interagro, care in ultimii zece ani a plimbat cu folos fosta regie de stat a tutunului de la stat la el si inapoi, a patruns impreuna cu Ion Tiriac in topul miliardarilor lumii in dolari, intocmit de revista Forbes. Criza economica nu a afectat marii miliardari ai Romaniei. Doi dintre acestia, respectiv Ioan Niculae (1,1 miliarde euro) si Ion Tiriac (1 miliard euro), au reusit spargerea exclusivistului top Forbes al miliardarilor lumii in dolari in ultimul an, cand caderea economiei a fost de peste 7%.
Cei doi se alatura miliardarului Dinu Patriciu (2,2 miliarde euro), care figura si in editia de anul trecut a topului. Daca ascensiunea lui Tiriac nu e o surpriza, el figurand in constiinta publica de mult timp ca fiind unul dintre cei mai bogati romani, includerea lui Niculae, un controversat om de afaceri originar din localitatea Buturugeni, judetul Giurgiu, pe locul 880 in topul Forbes surprinde. Ascensiunea lui Ioan Niculae catre o pozitie in topul Forbes a fost concomitenta cu pierderea locului de munca pentru cateva mii de angajati ai combinatelor chimice pe care acesta le detinea.

Cel putin asa sunau in decembrie 2008 amenintarile lui Niculae, cum ca e nevoit sa concedieze 5.500 de salariati deoarece pretul ridicat al gazelor face nerentabila productia de ingrasaminte chimice in cele 6 fabrici unde lucrau potentialii concediati. Afacerile nu i-au fost lovite totusi suficient de mult astfel incat sa impiedice ascensiunea sa in topul Forbes. Amenintarile cu concedierile nu au fost facute doar in 2008 si surse din piata au afirmat ca astfel de amenintari venite din partea omului de afaceri erau menite sa determine obtinerea unui pret bun al gazelor pentru firmele sale.

O avere facuta prin "forte proprii", isi lamureste pe scurt revista Forbes cititorii care se intreaba daca Niculae a facut averea de la zero sau nu cumva a mostenit-o de la niscaiva rude bogate. "A muncit intreaga viata in industria chimica, mai intai pentru o firma de stat, apoi pe cont propriu. Este actionar majoritar in cinci mari combinate chimice din Romania; detine, de asemenea, Interagro, cel mai mare producator agricol. A cumparat teren ieftin anul trecut. A investit peste 100 milioane dolari intr-o fabrica de bioetanol la Zimnicea, in septembrie 2009. Portofoliile sale diverse mai cuprind participatii in rafinarii, hoteluri de patru stele, firme de consultanta, restaurante, abatoare, echipe de fotbal si afaceri imobliare."

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Romania Libera.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016