Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania Libera: Ministrul italian al Agriculturii, Luca Zaia, in lupta cu producatorii de mozarella


Unul dintre "starurile" industriei alimentare italiene, mozzarella, se afla din nou in centrul atentiei, prefigurandu-se un nou scandal, ultimul dintr-o serie care a alertat consumatorii acestui produs "made in Italy", foarte apreciat in lume. A inceput o batalie intre ministrul italian al Agriculturii, Luca Zaia, membru al Ligii Nordului, si Luigi Chianese, presedintele La Mozzarella di Bufalo Campana (Mozzarella de bivolita), organizatie ce reuneste 200 de producatori si promoveaza inalta calitate a acestei celebre branze italiene de bivolita.
Producatorii de mozzarella – produs cu certificat de autenticitate recunoscut de UE din 1996 si celebru in lume – sunt pe baricade, dupa ce media italiene au relatat ca teste speciale efectuate pe esantioane aflate pe piata au dezvaluit ca mozzarella nu era chiar... mozzarella. Teste aleatorii, luate din magazine de unitati speciale de investigare a calitatii alimentelor, au aratat ca 25% din loturi nu legitimau clasificarea de mozzarella din cauza ca ele contineau pana la 30% lapte de vaca, sustin ziarele.

Ministerul italian al Agriculturii a refuzat sa confirme rezultatele testelor, Luigi Chianese declarand ca este vorba de o "campanie otravita" pusa la cale de competitori. El a ripostat la procuratura, aratand ca "sunt prea multe fapte stranii. O adevarata campanie de denigrare a noastra, cu multe scrisori anonime. Se anunta o noua furtuna dupa cazul contaminarii cu dioxina din 2008".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Romania Libera
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton