Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Romania va deveni al doilea producator de porumb din Uniunea Europeana
Romania va devansa Italia si se va plasa anul acesta pe locul doi in Uniunea Europeana (UE) la productia de porumb, care va ajunge probabil la 9,4 milioane de tone, cantitate depasita numai de productia din Franta, potrivit calculelor Reuters, informeaza Mediafax Biz.
Romania a recoltat 6,3 milioane de tone de porumb de pe doua treimi din suprafata insamantata, potrivit unor date obtinute de Reuters.
Un oficial al Ministerului Agriculturii a declarat agentiei de stiri ca recoltarea va fi completa in doua saptamani.
"Datele sunt surprinzator de bune. Suntem martorii cresterii productivitatii la peste patru tone la hectar", a afirmat oficialul.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Romania a insamantat 2,3 milioane de hectare cu porumb, iar autoritatile au estimat initial o productie de opt milioane de tone, comparativ cu 7,9 milioane de tone anul trecut.
Reuters noteaza ca Romania ocupa primul loc in UE la suprafata insamantata cu porumb, insa are cea mai slaba eficienta, avand in vedere ca productivitatea este in mod traditional redusa, din cauza lipsei sistemelor de irigare si a investitiilor.
Analistii apreciaza ca terenurile agricole din Romania sunt subevaluate in comparatie cu cele din state sau alte zone din UE, precum Marea Britanie sau vestul Germaniei. Cu toate acestea, problemele legate de proprietatea acestor terenuri descurajeaza investitiile.
Italia estimeaza o recolta de porumb de 7,7 milioane de tone in acest an, fata de 7,9 milioane de tone in 2009.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News