Exclusiv
Publicat in: Stiri
Specialiştii buzoieni spun că nu doar tomatele importate sunt pline de chimicale, ci şi cele din grădinile cultivatorilor localiSunt mari, arată bine, dar au tot mai puţine calităţi nutritive. Cercetătorii ştiinţifici buzoieni atrag atenţia că pot fi chiar dăunătoare sănătăţii, scrie ziarul Adevărul.
Tehnologiile de cultivare a legumelor şi fructelor s-au modernizat în ultimii ani, din dorinţa producătorilor de a scoate recolte-record. Tratate cu ETREL şi 24D ( scid diclorofenosiacetic), roadele pământului capătă un aspect cu mult îmbunătăţit, dar consumul acestor produse nu le oferă consumatorilor nicio satisfacţie. Mai mult decât atât, oamenii pot suferi de pe urma consumului acestor legume.

Specialiştii atrag atenţia că nu toate roşiile sunt hrănitoare, iar consumul acestora nu aduce niciun beneficiu sănătăţii.
”Din dorinţa de a câştiga bani rapid, producătorii folosesc tot felul de substanţe şi tehnici ca tomatele să se coacă urgent. Astfel de substanţe folosite în exces, după ureche, fac mai mult rău legumelor, care îşi pierd din calităţile nutritive”, ne-a declarat Floarea Burniche, cercetător ştiinţific în cadrul Staţiunii de Cercetare Experimentală din Buzău.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Producătorii spun că, de câţiva ani, nu mai folosesc soiuri româneşti pentru că nu se mai găsesc, dar şi pentru că sunt de proastă calitate iar cumpărătorii le evită.

“De câţiva ani, folosim soiuri olandeze, pentru că sunt mai bune, sunt frumoase şi au aproape acelaşi gust ca cele româneşti. Roşiile româneşti, chiar dacă sunt gustoase, sunt mici şi moi şi clienţii le refuză”, ne-a declarat Valeria Dragu, o vânzătoare din Piaţa Centrală.

În ultimii ani, piaţa românească este dominată de roşii din import sau chiar de soiuri cultivate la noi, dar importate de peste hotare. Acestea arată bine şi lasă impresia că pârâie de sănătate. Realitatea este, însă, cu totul alta.

“Pot să vă spun că am găsit cazuri când roşia era mare, arăta sănătoasă dar când am tăiat-o, în interior era mucegăită. Asta înseamnă tratamentele şi radiaţiile excesive”, ne-a mai declarat Floarea Burniche.

Ca un paradox, ceea ce românii refuză pentru că nu arată ca la carte este căutat de europeni. Aceştia importă de la noi legume şi fructe pentru că ştiu că sunt sănătoase şi nu sunt supuse tratamentelor.

Roşia este considerată cea mai bună şi hrănitoare legumă de vară. Ea are un aport foarte mare la sporirea rezistenţei organismului. Conţine acid folic, calciu, potasiu şi vitamina C. De toate astea putem însă beneficia numai dacă o creştem în grădina proprie şi nu o tratăm cu niciun fel de substanţă.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Sute de kilograme de rosii sunt aruncate. Micii fermieri se confrunta cu preturi prea mici in piata
Sute de kilograme de rosii sunt aruncate. Micii fermieri se confrunta cu preturi prea mici in piata
Rosiile romanesti sunt in continuare aruncate, in ciuda faptului ca in acest an a fost relansat...
Oros, MADR: Pregatim ajutoare pentru fermierii care cultiva tot felul de legume, nu doar rosii
Oros, MADR: Pregatim ajutoare pentru fermierii care cultiva tot felul de legume, nu doar rosii
"Anul acesta am verificat mai atent, a fost mai greu posibil datorita restrictiei de miscare...
MADR: Rosiile romanesti, sigure pentru consum
MADR: Rosiile romanesti, sigure pentru consum
"In urma verificarilor efectuate pana la data de 13 iunie 2019, tomatele aflate pe piata...
MADR garanteaza pentru calitatea rosiilor romanesti de pe piata
MADR garanteaza pentru calitatea rosiilor romanesti de pe piata
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Autoritatea Nationala Fitosanitara,...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura

Pentru a afla cat se castiga ar trebui sa cunoastem ce sume sunt necesare pentru punerea pe picioare a afacerii. Si pentru a da raspuns la aceasta ultima intrebare, este nevoie de doua necunoscute.... citeste mai mult
Cresterea prepelitelor japoneze este o idee de afacere cu un potential de exceptie in tara noastra. Oul de prepelita reprezinta un medicament, ce poate vindeca o serie de afectiuni.... citeste mai mult
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult


Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016