Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rulada dobrogeană de berbecuţ, hamsii, bere şi prăjituri maramureşene la târgul de la ASAS, din acest weekend


Ce-a de-a cincea editie a Târgului national de produse ecologice, traditionale si naturale aduce bucurestenilor, de vineri pâna duminica, placinta dobrogeana, rulada dobrogeana ,,Pestera" din pulpa de berbecut, hamsii si scrumbie sarata, toate stropite cu un pahar de vin Pelin sau cu bere dupa o reteta austriaca KlaussWies si Driver.

De asemenea, producatorii maramureseni de la Baguette Prod Impex au venit cu multe prajituri de casa facute dupa retete traditionale. Prajiturile de casa cu mac, nuca, brânza, mere sau cu creme de vanilie, cacao, ciocolata, caramel, cozonaceii, checurile, saratelele, bezelele pregatite de Gina Discalicau, au atras, de la deschidere, clienti veniti special sa se rasfete cu astfel de bunatati.

"Am venit cu peste 40 de kilograme de prajituri, cam cât am adus si vândut saptamâna trecuta. Toate sunt facute cu ingrediente naturale, dupa retete stiute de la bunici, pe care le producem în laboratorul nostru din Baia Mare. Chiar daca e o perioada de criza, bucurestenii ne cauta, au început sa ne dea comenzi de la o saptamâna la alta, aducem diverse prajituri pentru orice eveniment. Prajiturile noastre sunt cu unt, cu nuca întreaga, fara adaos de pesmet, asa ca avem clienti fideli si in Cluj, în Baia Maie si în Bucuresti", spune Gina Discalicau.

La standul cu rosii si ardei gras al lui Mircea Bujor din comuna Dracea, Teleorman, clientii îsi umpleau sacosele de la primele ore. Rosiile din solariile proprii, cam 5.000 metri patrati, nu au îngrasaminte, iar cele cultivate în câmp pe 10 hectare, sunt numai soiuri românesti, Dacia si Vidra. De altfel, împreuna cu familia, copii si frati, Mircea Bujor va începe din aceasta toamna sa îsi valorifice productia de rosii, ardei gras, castraveti si vinete în propria fabricuta din comuna Dracea, conservele urmând sa poarte eticheta ,,Bujor".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Fabricuta am cumparat-o de la un italian, care la rândul lui o luase de la fostul CAP. Suntem pe ultima suta de metri cu autorizatiile. Din toamna dam drumul la productie si sunt sigur ca vom reusi. Vom face vinete în sos de tomate, ceva ce nu veti gasi decât la noi, conserve de mere rase, bulion, castraveciori. Vom veni si cu aceste produse la târg. Pentru cine vine la noi în comuna, la câmp, poate cumpara rosii cu pâna la 40 la suta mai ieftine", ne asigura Mircea Bujor.

Iar cum la rosii nu poti uita sa pui o bucata de brânza, Ion Poponeci din Sirnia, judetul Brasov, a venit si de data aceasta cu mai multe sortimente facute din laptele celor 140 de oi si 14 vaci mulgatoare ale familiei.

Cu ochiul face si pâniea pe vatra facuta de Camelia Naulea, la PinoPan, o mica unitate de productie din Bucuresti specializata în produse de panificatie de calitate, care nu contin adaosuri de premix, amelioratori si coloranti, din retete speciale sau traditionale.

"Lumea se uita neîncrezatoare când spun ca sunt din Bucuresti, nu au încredere în ce se produce aici. Parintii mei sunt din Ardeal si unele retete de pâine de stiu de la ei. Mai mult, la PinoPan, este o afacere de familie, cu sapte angajati, unde facem cam 40 de sortimente de pâine, cam 500 de bucati pe zi. Le distribuim numai în magazinele de produse naturiste si bio. Deocamdata doar în 10. Dar sper ca pâna la sfârsitul anului sa am propriul meu magazin de desfacere", spune Camelia Naulea.

Pâinea bio, alba sau neagra, de 400 de grame costa 6 lei, la fel ca cea cu lapte, cea cu cartof la 500 de grame, 4 lei, dar nimeni nu va rezista sa nu cumpere pâinicile cu ardei, la 50 de grame, sau cele din faina alba, la 100 de grame, care costa doar 50 de bani, iar gustul...E, aici e surpriza pe care v-a pregatit-o Camelia Naulea si noi nu o dezvaluim.

"Într-o zi calda, tocmai buna de iesit în parc, la noi, bucurestenii pot cumpara berea de tip Pilsen, un nou sortiment de bere, denumit Ploll - saloon pils. În prezent, se afla în faza de testare la firma Martens, din Galati. Povestea acestei beri a început în anul 1888, atunci când Amelia Ploll, succesoarea lui Josef Ploll, anunta în presa vremii lansarea unui nou sortiment de bere. Dar e mai buna bauta, aici, lânga un peste, sau o portie de sarmale", ne spune Daniela Popa, reprezentantul firmei organizatoare, Media Link Business.

Producatorul galatean Martens a pregatit o noua surpriza bucurestenilor - berea alba KlaussWies, fabricata dupa o reteta traditionala austriaca, precum si berea fara alcool din must de malt Driver. Aceasta este, de altfel, foarte apreciata de consumatorii de bere din tarile arabe, galatenii exportând în Egipt, Liban si Emiratele Arabe.

"Marti vom începe fabricarea unui nou sortiment de bere, cea pentru diabetici, cu aroma de mar. Speram sa fie gata de iesit în lume pâna vinerea viitoare, sa-si faca debutil la acest târg", a declarat pentru Agerpres, Catalin Dina, coordonator vânzari la Martens.

De sâmbata, un pastrav prajit cu usturoi si mamaliguta sau afumat poatee fi "înecat" acasa, sau în parcul de la Agronomie, într-un pahar de vin de la Domeniile Dealul Mare - Merlot, Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Burgund Mare, Riesling, Feteasca Alba, Muscat Ottonel.

Producatorii ofera sucuri pasteurizate, fara alte adaosuri (apa, zahar, conservanti) si braga sau berea traditionala din Galati. Sucul de mere "Vital" este produs în România, în Ardeal, la Bacia, judetul Hunedoara, din mere românesti de calitate.

Ca de obicei, producatorii de la îi îmbie pe bucuresteni cu brânzeturi, produse lactate sau preparate din carne de pasare, vita ori porc, preparate dupa retete de casa, cum ar fi cele din Maramures. Producatorii din aceasta zona ne ofera salam de curcan, pastrama din piept de curcan sau crenvursti si parizer de curcan. Apoi, sa nu uitam de sarmalute cu pasat si placinta cu urda si marar din Maramures, sau un desert dulce prajituri cu mac, nuca cu mult rom si cacao.

Unii producatori - care sunt si proprietari de pensiuni turistice - vor îmbia vizitatorii sa petreaca o vacanta la munte, în zona Branului sau a Maramuresului.

Evenimentul se desfasoara în parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti" (ASAS) - Bd. Marasti nr. 61, sector 1, Bucuresti, de vineri pâna duminica, între orele 9 si 18. Intrarea este libera.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton