Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scad cu o treime vanzarile de carne de porc. Isteria dioxinei face ravagii in industria carnii


Vânzările la carne de porc au început să scadă de când s-a anunţat că şi în România a ajuns carne de porc contaminată cu dioxină din Irlanda.

Preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii, Sorin Minea a precizat că în perioada următoare scăderea ar putea să ajungă până la 30% , informează NewsIn.


"De când România a fost informată că a realizat importuri de carne contaminată cu dioxină, vânzările la carne au început să meargă din ce în ce mai prost şi se aşteaptă să scadă în continuare", a spus Minea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit acestuia, firmele au început deja să pună afişe în vitrine prin care menţionează ţara de provenienţă a produselor din carne din incinta magazinului.

În privinţa celor 99 de tone de preparate din carne infestată cu dioxină din Irlanda ce nu au fost încă sechestrate, Minea a explicat că, potrivit faptului că în România se consumă de la 1.500 tone la 1.800 tone de carne pe zi, această carne ar putea să nu se mai afle pe piaţă, fiind deja consumată.

Producătorii români de carne de porc cer ca în magazine să fie afişată ţara din care provine carnea, astfel încât consumatorul să ştie ce cumpără, declara directorul executiv al Patronatului Român al Cărnii de Porc, Stanca Tudor.

În România au ajuns în total 133,6 tone de carne din Irlanda, dintre care 3,6 tone via Belgia, 70 de tone via Ungaria, 40 de tone pe relaţia Franţa, iar dimineaţă conform unei notificări de la Comisia Europeană au fost anunţate încă 20 de tone intrate în România prin Italia.

Numai 34 de tone de carne au fost puse sub sechestru din carnea de porc din Irlanda, contaminată cu dioxină, în timp ce peste 99 de tone au fost identificate, nefiind găsite până în prezent.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton