Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scandal şi îmbrânceli la mitingul fermierilor de la Cluj


În centrul oraşului Cluj-Napoca, aproape 1.500 de fermieri au protestat, ieri, faţă de neacordarea subvenţiei pe cap de vacă primită de România din partea Uniunii Europene.
Purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean, a confirmat, pentru Agerpres, că Emil Boc se va întâlni cu reprezentenţi ai crescătorilor de bovine la finele săptămânii, vineri, la ora 12.00. Protestatarii au aruncat cu sticle de apă în forţele de ordine şi au scandat lozinci precum “Hoţii”, “Mincinoşii” şi “Jos Guvernul”. Jandarmii au ripostat, fiind nevoiţi să apeleze la gaze lacrimogene pentru a reface ordinea.

Fermierii, membri ai Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, spun că în situaţia actuală foarte multe ferme se închid, iar acest sector al agriculturii are de suferit pe de urma proastei gestiuni a sumelor de bani europeni.

Claudiu Frânc, vicepreşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, a declarat că ţara noastră a primit de la Uniunea Europeană aproximativ cinci milioane de euro, reprezentând şi subvenţia pe cap de bovină. Însă, proastra gestiune a banilor, de către Ministerul Agriculturii, peste un milion de euro au fost returnaţi de România la UE.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

“Am o fermă de 60 de vaci, mai am şi 300 de oi. Predau 600 de litri de lapte la două zile. Primesc un leu şi opt bani pe litru. Mai vând şi la stică, că altfel, n-aş supravieţui. Noroc că noi suntem aproape de Cluj şi avem clienţi”, a declarat Miluţă Irimieş, fermier din comuna Floreşti, pentru ziarul Adevărul. “Atâta vreme cât suntem la mâna procesatorilor, vom muri. Voi tăia câte o vacă pe lună, iar când nu mai am ce tăia, iat câinii, ca la chinezi”, spune cu amărărciune Irimieş. “Problema e că nu ne organizăm, să fim o forţă, că n-avem un sindicat la nivel naţional. Îşi bat joc de noi. Eu primesc 49 de bani pe litrul predat”, spune Avram Cătinean, fermier din Ocniţa, judeţul Bistriţa Năsăud.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016