Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Scumpiri in lant: dupa carnea de porc si pui, se anunta cresteri de pret la carnea de oaie si vaca
Carnea de oaie şi vacă se va scumpi cu până la 50% încă din primele luni ale anului 2010, dacă România nu va obţine din partea Comisiei Europene o prelungire a perioadei în care se pot acorda ajutoarele de stat, au declarat pentru NewsIn reprezentanţii crescătorilor de animale din domeniu.
Astfel, crescătorii de ovine şi bovine spun că ajutoarele de stat care s-au putut acorda până în acest an reprezentau până la 50% din costul de producţie, valoare pe care nu o pot acoperi decât prin majoararea preţurilor.
"Subvenţia reprezintă cam jumătate din costul de producţie. Dacă nu vom mai primi ajutoarele de stat va trebuie să adăugăm cam 5 lei/kilogram. Ne aşteptăm să scadă vânzările, dar nu suntem noi de vină dacă nu ni se acordă niciun fel de subvenţie. Ori trebuie să închidem porţile, ori să ridicăm preţurile. Trebuie să găsim o soluţie de compromis", a declarat, pentru NewsIn, preşedintele Sindicatului Crescătorilor de Bovine din România, Toader Neaţă.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Potrivit acestuia, producătorii vor vinde din 2010 un kilogram de vită la abator cu 13 lei, iar un kilogram de mânzat va fi 15 lei, faţă de 8 lei/kilogram, respectiv 10 lei/kilogram, în prezent. De asemenea, reprezentanţii marilor producători din domeniu au declarat pentru NewsIn că preţul cărnii de porc se va majora cu până la 25%, iar cel al cărnii de pui cu 20%, încă din primele luni din anul 2010, dacă România nu va obţine din partea Comisiei Europene o prelungire a perioadei în care se pot acorda ajutoarele de stat.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura