Carnea de porc, laptele, produsele lactate şi zahărul se pot scumpi cu până la 10%, ca urmare a devalorizării leului, în timp ce preţul uleiului va rămâne nemodificat, susţin reprezentanţii producătorilor din industria alimentară. Preşedintele Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară, Sorin Minea, a declarat pentru NewsIn că în a doua jumătate a lunii octombrie se vor vedea primele scumpiri pe piaţă. Minea a mai spus că preţul cărnii şi al produselor din carne de porc va creşte cu cel puţin 10%. Acesta a explicat că scumpirile în industria cărnii sunt determinate de scumpirea materiei prime, care provine în proporţie de 70% de pe piaţa comunitară şi de creditele în euro, contractate de procesatori.
Producătorii susţin că vom asista la scumpiri şi în ceea ce priveşte laptele şi produsele lactate. Preşedintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui, Valeriu Steriu, a declarat pentru NewsIn că începând din noiembrie preţul acestor produse va creşte cu 7 până la 10%. Valeriu Steriu susţine că scumpirea este determinată de creşterea preţurilor la ambalaje şi la consumabile.
Tot din noiembrie va creşte şi preţul zahărului ca urmare a devalorizării leului. Preşedintele Patronatului Zahărului din România, Emilian Dobrescu, a declarat pentru NewsIn că fluctuaţiile cursului valutar se vor reflecta în preţul de vânzare al zahărului, iar dacă aceste fluctuaţii vor fi prea mari, producătorii îşi vor lua în plus şi o marjă de siguranţă. Nu vor fi nişte creşteri imediate. Primele scumpiri vor apărea în noiembrie, iar dacă vom asista la o devalorizare a leului cu 10%, atunci creşterea de preţ va fi de 8%, a precizat Dobrescu.
Producătorii susţin că vom asista la scumpiri şi în ceea ce priveşte laptele şi produsele lactate. Preşedintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui, Valeriu Steriu, a declarat pentru NewsIn că începând din noiembrie preţul acestor produse va creşte cu 7 până la 10%. Valeriu Steriu susţine că scumpirea este determinată de creşterea preţurilor la ambalaje şi la consumabile.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Tot din noiembrie va creşte şi preţul zahărului ca urmare a devalorizării leului. Preşedintele Patronatului Zahărului din România, Emilian Dobrescu, a declarat pentru NewsIn că fluctuaţiile cursului valutar se vor reflecta în preţul de vânzare al zahărului, iar dacă aceste fluctuaţii vor fi prea mari, producătorii îşi vor lua în plus şi o marjă de siguranţă. Nu vor fi nişte creşteri imediate. Primele scumpiri vor apărea în noiembrie, iar dacă vom asista la o devalorizare a leului cu 10%, atunci creşterea de preţ va fi de 8%, a precizat Dobrescu.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News