Preţul la carne se va majora cu până la 25% în 2009 în condiţiile în care leul pierde tot mai mult în faţa monedei europene, a declarat, vineri, pentru NewsIn, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), Sorin Minea.
"Suntem dependenţi de materiile prime din import, şi în condiţiile în care leul se depreciază în raport cu euro în acest ritm, preţul cărnii va creşte în 2009 cu 5 până la 25%", a explicat preşedintele ARC.
Minea a adăugat că şi în condiţiile în care pe piaţa europeană preţurile vor rămâne neschimbate, în România preţurile din întreaga industrie alimentară se vor majora din cauza deprecierii monedei naţionale.
De asemenea, preţul la produsele finite din carne aduse în ţară prin intermediul comeţului intracomunitar se va majora cu acelaşi procent cu care va creşte moneda euro, a spus Minea.
Referitor la evoluţia pieţei de profil, Sorin Minea a explicat că vânzările de carne nu vor scădea, pentru că se va cumpăra de pe piaţa "la negru", explicând că impozitarea excesivă din România duce la exacerbarea pieţei negre.
"Vânzările de carne, nu vor scădea în 2009, însă în condiţii unor impozite atât de mari, va dispărea piaţa impozabilă a cărnii, toţi marii producători orientându-se către producţia la negru.
Deja unii dintre marii producători din România au început să îşi vândă produsele la negru", a mai adăugat preşedintele ARC.
Si conducerea Kosarom se asteapta la scumpiri, precizand ca piata romaneasca a carnii va fi afectata
"Suntem dependenţi de materiile prime din import, şi în condiţiile în care leul se depreciază în raport cu euro în acest ritm, preţul cărnii va creşte în 2009 cu 5 până la 25%", a explicat preşedintele ARC.
Minea a adăugat că şi în condiţiile în care pe piaţa europeană preţurile vor rămâne neschimbate, în România preţurile din întreaga industrie alimentară se vor majora din cauza deprecierii monedei naţionale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
De asemenea, preţul la produsele finite din carne aduse în ţară prin intermediul comeţului intracomunitar se va majora cu acelaşi procent cu care va creşte moneda euro, a spus Minea.
Referitor la evoluţia pieţei de profil, Sorin Minea a explicat că vânzările de carne nu vor scădea, pentru că se va cumpăra de pe piaţa "la negru", explicând că impozitarea excesivă din România duce la exacerbarea pieţei negre.
"Vânzările de carne, nu vor scădea în 2009, însă în condiţii unor impozite atât de mari, va dispărea piaţa impozabilă a cărnii, toţi marii producători orientându-se către producţia la negru.
Deja unii dintre marii producători din România au început să îşi vândă produsele la negru", a mai adăugat preşedintele ARC.
Si conducerea Kosarom se asteapta la scumpiri, precizand ca piata romaneasca a carnii va fi afectata
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News