Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seful MADR a vorbit despre efectele introducerii sprijinului financiar pentru tomatele cultivate in sere si solarii

seful-madr-a-vorbit-despre-efectele-introducerii-sprijinului-financiar-pentru-tomatele-cultivate-in-sere-si-solarii

Conform estimarilor facute de Petre Daea, suprafata cultivata cu rosi in astfel de spatii protejate, va creste cu aproximativ 1.300 de hectare.


Printre principalele beneficii enumerate de ministrul Agriculturii cu privire la ajutorul financiar acordat fermierilor care cultiva tomate in spatii protejate se numara dublarea suprafetelor cultivate in spatii protejate, cresterea productiei din sere, precum si reducerea importurilor de rosii.
 
Importurile de rosii se ridica anual la 50.000 de tone si costa in jur de 35 de milioane de euro, in timp ce exporturile sunt de 16 ori mai reduse, respectiv de numai 3.000 de tone cu o valoare de 2 milioane de euro.
 
„Avem deja Hotararea de Guvern de aplicare a acestui program si avem stabilit de sus in jos cine raspunde de program, cu ordine precise, iar Directiile Agricole au obligatia de a aduce la cunostinta tuturor producatorilor ce inseamna programul pentru sustinerea productiei de tomate. Vrem sa derulam timp de 8 ani acest program, care incepe din acest an. Vom aloca 40 de milioane de euro an de an, dar aceasta suma poata sa creasca in functie de cati solicitanti sunt. Vom onora toate cererile in limita a 3.000 euro pe beneficiar, iar daca nu ne ajung banii vom suplimenta prin bugetul de stat. Programul este deja cunoscut in toata tara, este dezbatut in fiecare localitate cu specialistii si cu legumicultorii", a declarat Petre Daea.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta este optimist in privinta beneficiilor aduse de acest program in conditiile in care Romania importa anual 50.000 de tone de tomate pentru asigurarea consumului, mai ales in perioada de iarna, iar cu ajutorul acestuia se estimeaza o crestere a productiei din sere si solarii cu aproape 27.000 tone pe an, dar si asigurarea unor locuri de munca sigure in zona rurala.
 
 De asemenea, seful MADR sustine ca, prin derularea programului, suprafata cultivata cu tomate in solarii s-ar putea dubla, de la 1.600 de hectare cate sunt in prezent la nivel national.
 
Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis pentru cultura de tomate, de 3.000 de euro/an, beneficiarii trebuie, printre altele, sa detina o suprafata cultivata cu tomate in spatii protejate de cel putin 1.000 mp, sa obtina o productie de minimum 2 kg tomate/mp dar si sa valorifice o cantitate de tomate de 2.000 kg dovedita cu documente justificative. 

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016