Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfantu-Gheorghe: Răsfăţ culinar cu preparate din oaie


Platoul din faţa Restaurantului Park din Sfântu-Gheorghe s-a transformat joi seara într-un adevărat Festival Gastronomic, în care aburii din ceaun se împleteau cu cei de la mămăliguţa proaspăt fiartă sau de la tocăniţele care clocoteau de zor. Prilejul a fost prima ediţie a concursului de preparate din oaie, organizat de Ordinul Cavaleresc al Preparatorilor din jurul ceaunului, la care au participat 13 echipe din tot judeţul.
Pe mesele lor au putut fi văzute tot felul de mâncăruri din oaie, de la pastramă, tocăniţe, ciorbe, cârnăciori, drob, până la produse cum ar fi urda, caşul sau brânza de burduf, bine rotunjite în câte o mingiuţă de mămăligă.

La masa echipei din Întorsura Buzăului, a familiei Tohănean, trecătorii au putut gusta de exemplu din tot felul de bunătăţi din carne de oaie, de la ruladă până la pastramă sau cârnăciori, bine asortate cu vin şi pălincă.

Şi Stâna lu’ Manea, din Covasna, a venit cu tocăniţă de oaie cu mămăliguţă, acritură, urdă, caşcaval, brânză, aperitiv din coacăze de pădure, o pălincă bună înainte şi un vin.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Nu s-au lăsat mai prejos nici echipele de la Grupul Şcolar Constantin Brâncuşi, sau ale unor proprietari de pensiuni din judeţ.

Szabo Tibor, preşedintele Asociaţiei Pensiunilor din Covasna, a prezentat o coroană făcută din miel. El a explicat că la început mielul este rotunjt după oală, e lăsat să fiarbă puţin, să ia formă, după care în interior se face umplutura din inimă, cap, ouă, pâine şi alte ingrediente.

Mâncare peste mâncare

Potrivit preşedintelui Ordinului Cavaleresc, Vajda Lajos, scopul unor astfel de evenimente este de a promova cât mai mult specificul local şi gastronomia zonei.

„Promovarea produselor locale este importantă, anul acesta organizăm 7 – 8 concursuri gastronomice. Săptămâna viitoare vom organiza festivalul cartofului la Tg. Secuiesc, apoi la Covasna concurs de mâncare la ceaun, urmat la Malnaş de Festivalul Vânătoresc. Din aceste evenimente dorim să facem o tradiţie şi practic să atragem cât mai mulţi care să guste din acestea şi aşa începe promovarea gastronomiei la fiecare din noi”, a declarat Vajda pentru Observator.

Echipele prezente joi seara la Concursul din faţa Restaurantului Park au încercat nu doar să gătească foarte bine, ci şi să arate cât mai bine în costume populare sau să decoreze masa cu flori, legume şi fructe.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016