Exclusiv
Publicat in: Stiri
Platoul din faţa Restaurantului Park din Sfântu-Gheorghe s-a transformat joi seara într-un adevărat Festival Gastronomic, în care aburii din ceaun se împleteau cu cei de la mămăliguţa proaspăt fiartă sau de la tocăniţele care clocoteau de zor. Prilejul a fost prima ediţie a concursului de preparate din oaie, organizat de Ordinul Cavaleresc al Preparatorilor din jurul ceaunului, la care au participat 13 echipe din tot judeţul.
Pe mesele lor au putut fi văzute tot felul de mâncăruri din oaie, de la pastramă, tocăniţe, ciorbe, cârnăciori, drob, până la produse cum ar fi urda, caşul sau brânza de burduf, bine rotunjite în câte o mingiuţă de mămăligă.

La masa echipei din Întorsura Buzăului, a familiei Tohănean, trecătorii au putut gusta de exemplu din tot felul de bunătăţi din carne de oaie, de la ruladă până la pastramă sau cârnăciori, bine asortate cu vin şi pălincă.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

Şi Stâna lu’ Manea, din Covasna, a venit cu tocăniţă de oaie cu mămăliguţă, acritură, urdă, caşcaval, brânză, aperitiv din coacăze de pădure, o pălincă bună înainte şi un vin.

Nu s-au lăsat mai prejos nici echipele de la Grupul Şcolar Constantin Brâncuşi, sau ale unor proprietari de pensiuni din judeţ.

Szabo Tibor, preşedintele Asociaţiei Pensiunilor din Covasna, a prezentat o coroană făcută din miel. El a explicat că la început mielul este rotunjt după oală, e lăsat să fiarbă puţin, să ia formă, după care în interior se face umplutura din inimă, cap, ouă, pâine şi alte ingrediente.

Mâncare peste mâncare

Potrivit preşedintelui Ordinului Cavaleresc, Vajda Lajos, scopul unor astfel de evenimente este de a promova cât mai mult specificul local şi gastronomia zonei.

„Promovarea produselor locale este importantă, anul acesta organizăm 7 – 8 concursuri gastronomice. Săptămâna viitoare vom organiza festivalul cartofului la Tg. Secuiesc, apoi la Covasna concurs de mâncare la ceaun, urmat la Malnaş de Festivalul Vânătoresc. Din aceste evenimente dorim să facem o tradiţie şi practic să atragem cât mai mulţi care să guste din acestea şi aşa începe promovarea gastronomiei la fiecare din noi”, a declarat Vajda pentru Observator.

Echipele prezente joi seara la Concursul din faţa Restaurantului Park au încercat nu doar să gătească foarte bine, ci şi să arate cât mai bine în costume populare sau să decoreze masa cu flori, legume şi fructe.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

1000 de produse traditionale romanesti, eligiblie pentriu a primi recunoastere europeana
1000 de produse traditionale romanesti, eligiblie pentriu a primi recunoastere europeana
Specialistii din cadrul Directiilor pentru Agricultura Judetene au identificat 300 de produse la...
Buzau: Sapte produse traditionale din zona Plescoi au fost atestate la nivel national
Buzau: Sapte produse traditionale din zona Plescoi au fost atestate la nivel national
Sapte noi produse traditionale specifice Buzaului, indeosebi zonei Plescoi,au fost recent atestate,...
Crestere a numarului de produse traditionale atestate de catre Ministerul Agriculturii
Crestere a numarului de produse traditionale atestate de catre Ministerul Agriculturii
In 2010 au fost atestate 279 de produse alimentare traditionale. "In Romania exista zone care...
Bihor: Magazin cu produse tradiţionale, inaugurat la Oradea
Săptămâna aceasta a fost inaugurat, la Oradea, Târgul Ţăranului, un magazin cu produse...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton