Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sistemul de clasificare a carcaselor de bovine şi avantajele sale
Ce este clasificarea carcaselor? O descriere a caracteristicilor carcasei, legată de tranzacţiile comerciale între fermier, abator/angrosist şi vânzătorul cu amănuntul. Clasificarea carcaselor de bovine este un limbaj descriptiv al calităţii, uşor de înţeles, acelaşi în toate ţările UE, care stă la baza dialogului între producător şi abator.
Ce este clasificarea carcaselor?
Acest limbaj simplu, care ne permite să distingem, trăsăturile importante ale calităţii carcasei, constă în:
- 5 litere E, U, R, O, P care descriu conformaţia sau forma generală a carcasei;
- 5 cifre 1, 2, 3, 4, 5 pentru evaluarea gradului de acoperire cu grăsime. Grăsimea este evaluată de la 1 (cea mai slabă), care este de fapt, o carcasă fără acoperire cu grăsime, la 5 (cea mai grasă).
Avantajele clasificării carcaselor
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Fermierul primeşte “feedback” de informaţii despre carcasele pe care le produce și are posibilitatea să primească un preţ mai bun, stimulându-l să producă carcase de calitate mai bună.
Pentru abator/angrosist, avantajele clasificării carcaselor sunt cumpărarea pe baza unor preţuri corecte corelate cu calitatea carcasei, posibilitatea de a estima gradul de valorificare, posibilitatea de a cumpăra în funcţie de cerinţele pieţei.
Nu în ultimul rând, vânzătorul cu amănuntul poate formula cerinţe mult mai precise la cumpărare, înlătură mai puţin din carcasă dacă specifică faptul că doreşte carcase din clasele cu mai multă carne macră și are un control mai bun asupra gradului de valorificare a carcasei.
Avantajele clasificării carcaselor pentru industria cărnii de bovine:
- se produc carcase de calitate mai bună;
- se măresc vânzările datorită unui produs final îmbunătăţit; mai multe oportunităţi de comerţ la nivel naţional, cât şi în afara ţării;
- comerţul poate fi făcut “la distanţă”, fără a vedea carcasele.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura