Primul magazin cu produse autohtone româneşti deschis în Viena se aprovizionează din Oradea. Un român a dus slănina din Ardeal la Viena, unde o vinde austriecilor, alături de alte produse tradiţionale româneşti.
În centrul oraşului lui Strauss, la 700 de kilometri depărtare de meleagurile mioritice, există un colţişor de Românie. Îţi dai seama după tricolorul pus la intrarea în încăperea ce musteşte de alimente.
I-a spus „Magazinul de acasă”, iar românii care-i trec pragul ştiu cel mai bine semnificaţia denumirii. Pe câţiva metri pătraţi, îşi amintesc de sărbătorile petrecute la bunici, cozonacii cu nucă, proaspăt scoşi din cuptor, aroma de cârnaţi cu usturoi, sau inegalabilul gust al slăninei.
„Magazinul de acasă”
Sătul să cerşească de la prieteni un „transport de marfă” cu ocazia fiecărei călătorii acasă, Sorin Anastase s-a decis să ducă „acasă” acolo, la Viena. În urmă cu cinci luni, a deschis primul magazin cu alimente româneşti din Viena, iar planurile nu se opresc aici: urmează al doilea.
La „Magazinul de acasă” de pe Schönbrunner Strasse, găseşti de toate, de la celebra slănină ardelenească, la cârnaţi, caltaboşi, murături, zacuscă, brânzeturi, bere românească, până la ziare şi reviste româneşti, sau legături de usturoi şi ceapă. Un mix autohton, dus de Sorin Anastase chiar în mijlocul austriecilor. „Trebuia să le cer prietenilor care veneau din Bucureşti şi Cluj să îmi aducă de acasă ba o bucată de slănină, ba o revistă. Aproape că cerşeam. Aşa mi-a venit ideea să înfiinţez un magazin în care să vând produse româneşti aici, în Viena”, îşi aminteşte românul.
Citeste mai mult in Adevarul
În centrul oraşului lui Strauss, la 700 de kilometri depărtare de meleagurile mioritice, există un colţişor de Românie. Îţi dai seama după tricolorul pus la intrarea în încăperea ce musteşte de alimente.
I-a spus „Magazinul de acasă”, iar românii care-i trec pragul ştiu cel mai bine semnificaţia denumirii. Pe câţiva metri pătraţi, îşi amintesc de sărbătorile petrecute la bunici, cozonacii cu nucă, proaspăt scoşi din cuptor, aroma de cârnaţi cu usturoi, sau inegalabilul gust al slăninei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Magazinul de acasă”
Sătul să cerşească de la prieteni un „transport de marfă” cu ocazia fiecărei călătorii acasă, Sorin Anastase s-a decis să ducă „acasă” acolo, la Viena. În urmă cu cinci luni, a deschis primul magazin cu alimente româneşti din Viena, iar planurile nu se opresc aici: urmează al doilea.
La „Magazinul de acasă” de pe Schönbrunner Strasse, găseşti de toate, de la celebra slănină ardelenească, la cârnaţi, caltaboşi, murături, zacuscă, brânzeturi, bere românească, până la ziare şi reviste româneşti, sau legături de usturoi şi ceapă. Un mix autohton, dus de Sorin Anastase chiar în mijlocul austriecilor. „Trebuia să le cer prietenilor care veneau din Bucureşti şi Cluj să îmi aducă de acasă ba o bucată de slănină, ba o revistă. Aproape că cerşeam. Aşa mi-a venit ideea să înfiinţez un magazin în care să vând produse româneşti aici, în Viena”, îşi aminteşte românul.
Citeste mai mult in Adevarul
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News








