Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Specialiştii AgroAdvice: Aplicaţi tratament profilactic la floarea soarelui!
Din cauza ploilor cazute in ultimul timp au fost conditii foarte favorabile pentru aparitia bolilor specifice culturii, mai ales Sclerotinia (Sclerotinia sclerotiorum) si putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), avertizeaza specialistii agronomi ai companiei de consultanta tehnica in agricultura AgroAdvice.
Acestia atrag atentia asupra perioadei optime de aplicare a tratamentelor fitosanitare. Recomandam aplicarea unui tratament pentru combaterea bolilor acum, mai ales ca termenul limita pina la care poate fi aplicat acest tratament (10-15 zile dupa terminarea infloritului), nu este asa departe. Fara aplicarea acestui tratament, este posibil ca in unele zone in acest an productia la floarea sorelui sa fie drastic diminuata, atentioneaza Gabriel Ionita, inginer agronom consultant al AgroAdvice.
In luna iulie, dupa recoltarea culturilor, pe suprafetele respective se poate lucra terenul, dandu-se prioritate suprafetelor care urmeaza sa fie semanate cu culturi furajere, rapita si cereale paioase de toamna.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
O data cu efectuarea araturilor pe aceste suprafete, se executa si fertilizarea de baza, ingrasamintele urmand a fi incorporate in sol o data cu aratura.
Tot acum se face coasa a doua la lucerna si trifoi, iar pe suprafetele din anul 2 de cultura aceasta coasa inseamna productia de saminta.
Tot in iulie se pregatesc locurile pentru insilozare – silozuri de suprafata, silozuri ingropate special amenajate si gropi de insilozat.
Tragem inca o data un semnal de alarma asupra necesitatii aplicarii preventive de tratamente pentru combaterea bolilor specifice culturilor, in special la griu si floarea soarelui, atrage atentia Gabriel Ionita.
In conditiile deosebit de dificile ale acestui an, din pacate datorita neplicarii de tratamente preventive pentru combaterea bolilor, se vor inregistra pierderi insemnate de productie, mai ales la grau si floarea soarelui. Daca graul nu va avea calitatea necesara pentru panificatie, rezultatele financiare pe care le vor obtine fermierii vor fi serios afectate, a mai precizat Ionita.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura