Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Sprijinul cuplat a fost extins pentru carnea de porc si cea de pui
Decizia a fost luata la jumatatea acesei saptamani in Parlamentul European, dupa ce a fost aprobata in Comisia de Agricultura si Dezvoltare Rurala.
„In sedinta de astazi a Comisiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala din Parlamentul European am formulat alaturi de colega mea, Viorica Dancila, o serie de amendamente extrem de importante pentru fermieri, care au fost si adoptate la propunerea privind normele financiare aplicabile bugetului general al Uniunii Europene- regulamentul Omnibus. In concret, este vorba de propuneri de modificare a legislaţiei sectoriale la jumatatea perioadei de programare financiara 2013-2020. Un alt amendament important care a fost adoptat in cadrul sedintei a fost includerea in cadrul sprijinului cuplat a carnii de porc si a carnii de pui. Astfel, sprijinul cuplat poate fi acordat in urmatoarele sectoare si productii: cereale, plante oleaginoase, culturi proteice, leguminoase pentru boabe, in, canepa, orez, fructe cu coaja lemnoasa, cartof pentru fecula, lapte si produse lactate, seminte, carne de oaie si de capra, carne de vita si manzat, carne de porc, carne de pui, ulei de masline, viermi de matase, furaje uscate, hamei, sfecla de zahar, trestie de zahar si cicoare, fructe si legume si specii forestiere cu ciclu scurt de productie. Sprijinul cuplat poate fi acordat in acele sectoare sau in acele regiuni dintr-un stat membru in care anumite tipuri de agricultura sau anumite sectoare agricole care sunt deosebit de importante din motive economice, sociale sau de mediu sunt afectate de anumite dificultati. Cu exceptia sectorului de culturi proteice, sprijinul cuplat poate fi acordat numai in masura in care este necesar pentru crearea unui stimulent in vederea mentinerii nivelurilor actuale de productie in sectoarele sau regiunile in cauza”, este anuntul facut zilele acestea de europerlamentatul roman.
Totodata, acesta a mai precizat ca in aceeasi sedinta a comisiei a fost adoptat un alt amendament important, care se refera la sprijinul care se acorda pe hectar la suprafata agricola si, in cazuri justificate, si pe unitate vita mare, fermierilor sau grupurilor de fermieri care se angajeaza in mod voluntar sa adopte sau sa mentina practici si metode specifice agriculturii ecologice, astfel cum sunt definite in Regulamentul (CE) nr. 834/2007 si care sunt fermieri activi in intelesul articolului 9 din Regulamentul (UE) nr. 1307/2013.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
De asemenea, un alt amendament adoptat se refera la cuantumul care trebuie recuperat de la beneficiar in contextul unei plati individuale pentru o schema de ajutor sau o masura de sprijin, fara a include dobanda aferenta si care nu trebuie sa depaseasca 250 Euro şi nu 100 de euro cum era prevazut initial.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura