Numarul sacrificarilor a scazut in martie, fata de aceeasi luna din anul trecut, la pasari, iar la bovine, porcine, ovine si caprine a crescut, in timp ce greutatea in carcasa a crescut la toate speciile de animale si la pasari, potrivit Institutului National de Statistica (INS). In acelasi timp, insa, cantitatea de lapte de vaca colectat a scazut cu aproape sapte procente fata de anul trecut.
Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 13,5%, la 59.000 de capete, respectiv cu 12,8%, la 9.938 tone, se arata intr-un comunicat al INS. In acelasi timp, totalul de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 6,9%, la 354.000 de capete, respectiv cu 13,5%, la 28.618 tone. Numarul total al pasarilor sacrificate a scazut cu 0,7%, la 18,53 milioane de capete, iar greutatea in carcasa a acestora a crescut cu 1,0%, la 31.433 de tone.
Cantitatea de lapte de vaca preluata de la exploatatii agricole si centre de colectare de catre unitatile procesatoare a scazut cu 6,6% in primele trei luni din 2010 fata de aceeasi perioada a anului precedent, pana la 208.894 tone, a anuntat vineri Institutul National de Statistica (INS).
Cea mai mare scadere a productiei in T1 a fost inregistrata la branzeturi, inclusiv cantitatea de branza obtinuta exclusiv din lapte de vaca cu 6,3%, urmata de lapte de consum cu o diminuare de 2,8%.
Produsele lactate a caror productie a crescut au fost: laptele acidulat (iaurt, iaurt de baut si altele) cu 3,9%, smantana de consum cu 3,5% si untul cu 3,2%.
In luna martie 2010 comparativ cu luna precedenta, cantitatea de lapte de vaca colectata de unitatile procesatoare a crescut cu 16,1%, pana la 75.292 tone.
Cea mai mare crestere a productiei in martie comparativ cu luna precedenta a avut loc la unt cu 30,7%, urmata de branzeturi inclusiv cantitatea de branza obtinuta exclusiv din lapte de vaca cu 12,9%, de lapte de consum cu 7,8% si de productia de smantana de consum cu 7,7%.
Singurul produs a carui cantitatea realizata in luna martie a scazut a fost laptele acidulat (iaurt, iaurt de baut, lapte batut si altele) cu 1,5%.
Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, in martie 2010 cantitatea de lapte de vaca colectat de unitatile procesatoare a scazut cu 8%.
Scaderi ale productiei in luna martie 2010 comparativ cu luna martie 2009 se pot mentiona la branzeturi cu 4,9% si la lapte de consum cu 1,8%.
In acelasi timp, cea mai mare crestere a productiei s-a inregistrat la unt cu 21,7%, urmata de smantana de consum cu 16,4% si de lapte acidulat (iaurt, iaurt de baut, lapte batut si altele) cu 7,8%.
Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 13,5%, la 59.000 de capete, respectiv cu 12,8%, la 9.938 tone, se arata intr-un comunicat al INS. In acelasi timp, totalul de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 6,9%, la 354.000 de capete, respectiv cu 13,5%, la 28.618 tone. Numarul total al pasarilor sacrificate a scazut cu 0,7%, la 18,53 milioane de capete, iar greutatea in carcasa a acestora a crescut cu 1,0%, la 31.433 de tone.
Cantitatea de lapte de vaca preluata de la exploatatii agricole si centre de colectare de catre unitatile procesatoare a scazut cu 6,6% in primele trei luni din 2010 fata de aceeasi perioada a anului precedent, pana la 208.894 tone, a anuntat vineri Institutul National de Statistica (INS).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cea mai mare scadere a productiei in T1 a fost inregistrata la branzeturi, inclusiv cantitatea de branza obtinuta exclusiv din lapte de vaca cu 6,3%, urmata de lapte de consum cu o diminuare de 2,8%.
Produsele lactate a caror productie a crescut au fost: laptele acidulat (iaurt, iaurt de baut si altele) cu 3,9%, smantana de consum cu 3,5% si untul cu 3,2%.
In luna martie 2010 comparativ cu luna precedenta, cantitatea de lapte de vaca colectata de unitatile procesatoare a crescut cu 16,1%, pana la 75.292 tone.
Cea mai mare crestere a productiei in martie comparativ cu luna precedenta a avut loc la unt cu 30,7%, urmata de branzeturi inclusiv cantitatea de branza obtinuta exclusiv din lapte de vaca cu 12,9%, de lapte de consum cu 7,8% si de productia de smantana de consum cu 7,7%.
Singurul produs a carui cantitatea realizata in luna martie a scazut a fost laptele acidulat (iaurt, iaurt de baut, lapte batut si altele) cu 1,5%.
Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, in martie 2010 cantitatea de lapte de vaca colectat de unitatile procesatoare a scazut cu 8%.
Scaderi ale productiei in luna martie 2010 comparativ cu luna martie 2009 se pot mentiona la branzeturi cu 4,9% si la lapte de consum cu 1,8%.
In acelasi timp, cea mai mare crestere a productiei s-a inregistrat la unt cu 21,7%, urmata de smantana de consum cu 16,4% si de lapte acidulat (iaurt, iaurt de baut, lapte batut si altele) cu 7,8%.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News