Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Statul cultivă evaziunea fiscală în agricultură


Pe piaţa grâului de panificaţie, aproximativ 40% din totalul tranzacţiilor sunt nefiscalizate, iar scoaterea de grâu de la rezerva de stat, prin împrumuturi către operatori selectaţi prin negociere directă, distorsionează şi mai mult concurenţa. Această analiză a Consiliului Concurenţei vine în urmă investigaţiei din piaţă cerealelor de panificaţie, iniţiată în 2007, care a vizat în special piaţa grâului, cu scopul de a evidenţia organizarea sectorului, modul de funcţionare şi mecanismele acestui domeniu.

Această piaţă neagră a grâului aduce mari pierderi la bugetul statului şi, în plus, dezavantajează jucătorii corecţi, cei care plătesc dările către stat. Mai mult decât atât, grâul românesc este scos din ţară, ca mai apoi să fie readus şi vândut ca fiind din import, la un preţ triplu.

În plus, reprezentanţii LAPAR sunt de părere că evaziunea fiscală din agricultură este mult mai mare. Astfel, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Marcel Cucu, susţine că piaţa grâului nefiscalizat depăşeşte chiar şi 50%. ''Consiliul Concurenţei a făcut o aproximaţie, dar eu cred că pe piaţa grâului peste 50% este nefiscalizat. Cine a condus la acest fenomen? Nimeni altul decât statul român, prin numeroasele taxe şi impozite aplicate în special agricultorilor.

Chiar dacă pare ciudat, dar uneori este normal ca un agricultor să prefere să-şi vândă grâul la negru, pentru că aşa mai rămâne şi el cu ceva bani în buzunar, dar dacă îl dă legal, plătind toate taxele către stat, observă la sfârşit că nu mai rămâne cu nimic în buzunare. Iar asta în fericitul caz că mai există posibilitatea să mai aduci bani şi de-acasă pentru achitarea tuturor dărilor către stat. Statul, prin măsurile luate, îndeamnă agricultorii să-şi vândă producţia la negru'', a declarat, pentru Curierul Naţional, Marcel Cucu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Curierul National
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton