Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Subventii: In 2010 vor fi continuate ajutoarele de stat aflate in derulare pentru grupurile de producatori din sectorul de legume si fructe


Ajutoarele de stat in agricultura vor continua pentru grupurile de producatori din sectorul de legume si fructe, plata tranzitorie pentru tomatele destinate procesarii, precum si pentru calamitatile naturale, precum inghetul târziu de primavara.
Potrivit MAPDR, vor fi eligibile si ajutoarele acordate pentru protectia mediului inconjurator, compensarea handicapurilor in anumite zone, instalarea tinerilor fermieri in zone rura le, pensionarea anticipata a agricultorilor sau incetarea activitatilor agricole, sustinerea grupurilor de producatori, incurajarea producerii si comercializarii de produse agricole de calitate, furnizarea de asistenta tehnica in sectorul agricol si restructurarea exploatatiilor agricole aflate in dificultate.

Totodata, incepând cu anul 2010 ajutoarele de stat vor fi reconsiderate in concordanta cu Regulamentul 1857/2006 de aplicare a articolelor 87 si 88 din Tratatul ajutoarelor de stat pentru intreprinderile mici si mijlocii din domeniul productiei de produse agricole si de modificare a Regulamentului CE 70/2001 si a Liniilor directoare comunitare privind ajutoarele de stat in sectorul agricol si forestier 2007-2013.

Potrivit acestor reglementari, se pot acorda ajutoare de stat pentru carisare, pentru acoperirea pierderilor datorate conditiilor meteorologice nefavorabile sau din cauza unor boli sau infestari parazitare la animale precum si pierderile cauzate de boli si daunatori la culturile agricole. Se vor mai putea acorda ajutoare de stat pentru plata prime lor de asigurare, realizarea standardelor, comasarea terenurilor agricole, stimularea sectorului de cercetare-dezvoltare si scutiri fiscale prin acciza la motorina.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pâna in prezent, au fost elaborate proiecte de Hotarâri ale Guvernului pentru acordarea ajutoarelor de stat pentru subventionarea dobânzii la credite, pentru pierderile datorate conditiilor meteorologice nefavorabile si celor datorate bolilor si daunatorilor la plante, precum si pentru plata prime lor de asigurare, stimularea sectorului de cercetare si dezvoltare, incurajarea productie i de calitate si realizarea angajamentelor referitoare la agromediu si la bunastarea animalelor in sectorul cresterii porcilor si in sectorul cresterii pasarilor.

Conform Tratatului de aderare, in perioada 2007-2009, România a putut aplica masuri de sprijin care nu sunt conforme cu regulile comunitare de ajutor de stat. Producatorii agricoli au cunoscut aceste forme de sprijin si sunt la curent cu faptul ca majoritatea, sub forma actuala, vor inceta din 2010.

Dintre masurile de sprijin din sectorul vegetal si zootehnic care nu respecta regulile comunitare ale ajutorului de stat si care vor inceta incepând cu anul 2010 sunt sustinerea productie marfa la culturile de sfecla de zahar, orez, in si cânepa pentru fibra, culturile de soia, tutun; subventionarea motorinei pentru lucrari agricole; sprijin acordat pentru legume le produse in serele incalzite; subventionarea productiei de cartofi de samânta si material saditor pomicol si viticol certificata;

sustinerea productiilor de carne de porc si pasare - pui broiler si a productiei de oua de consum (“productie marfa”); imbunatatirea calitatii si igienei laptelui de vaca pentru atingerea standardelor de calitate din UE, finantarea materialului seminal congelat de taur folosit la insamântarea artificiala a fermelor din specia bovine. De asemenea, conform Regulamentului UE, a fost acordat un ajutor de minimis pentru infiintarea culturilor agricole din toamna, pentru sectorul legume-fructe si pentru agricultura ecologica.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016