Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Suceava, judetul agriculturii ecologice


În România, deşi agricultura ecologică a cunoscut o evoluţie ascendentă în ultimii ani, suprafeţele cultivate în sistemul bio reprezintă doar aproximativ 1,5 % din suprafaţa agricolă a ţării.

În anul 2008, terenurile astfel cultivate au fost de 220.000 de hectare, potrivit Teodorei Aldescu, consilier în Compartimentul Agricultură ecologică din cadrul MADR.
Aceasta spune că regiunea cu cea mai întinsă suprafaţă cultivată în sistem ecologic este Bucovina, iar judeţul cel mai “verde” din acest punct de vedere este Suceava.

Din cele 220.000 de hectare, 1.200 aparţin lui Aurel Petruş, inginer agronom din comuna Ştefan cel Mare, judeţul Călăraşi, care practică agricultura ecologică din 2000, beneficiind în acel an de un proiect finanţat de guvernul olandez.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Atunci a făcut conversia la agricultura ecologică, deşi din 1994, când a luat fiinţă ferma, practica agricultură în sistem convenţional.

Patru ferme şi 15 angajaţi
“Trecerea către acest tip de agricultură nu este uşoară, iar durata conversiei poate să fie de unu, chiar de doi ani”, spune Aurel Petruş.

La ora actuală cele 1.200 de hectare pe care le deţine sunt împărţite în patru ferme la care lucrează cu 15 oameni. Aurel Petruş cultivă grâu, porumb, floarea-soarelui, soia, mazăre, plante medicinale şi, începând din 2008, lucernă.

Cea mai mare parte din producţie însă merge către export, România ducând lipsă în primul rând de procesatori, dar şi de o piaţă bine pusă la punct.

Fermierii vor subvenţii mai mari din partea statului
Lipsa procesatorilor l-a determiant pe fermierul din Călăraşi să vândă producţia agricolă ecologică pe piaţa externă.

“De exemplu, orzoaica a plecat în Germania la o fabrică de bere pentru ca nemţii să o folosească la producerea berii ecologice. Există deci un astfel de produs în Germania”, spune Aurel Petruş.

Citeste mai mult in Adevarul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016